Saçlarım Çok Çabuk Yağlanıyor Ve Kepek Hiç Geçmiyor

Burçin Demirci

Kayıtlı Üye
Uzun süredir saçlarımla ilgili aynı döngünün içindeyim ve açıkçası neyi yanlış yaptığımı artık ayırt edemiyorum. Saçlarım özellikle diplerden inanılmaz hızlı yağlanıyor. Sabah yıkadığım saç akşama doğru sönüyor ama buna rağmen kepek sorunu da bir türlü geçmiyor. Yağlı saçta kepek olmaz diye düşünürdüm ama bende tam tersi yaşanıyor.

Kepekler ince ince, bazen de saç diplerime yapışmış gibi duruyor. Kaşıntı da eşlik edince insan ister istemez kaşımaya başlıyor ve bu sefer dökülme artıyor gibi hissediyorum. Kepek şampuanı denedim, bu sefer saçım daha da hızlı yağlandı. Yağlı saçlar için olan şampuanı kullandım, kepek daha belirgin oldu. İkisini aynı anda dengeleyemiyorum.

Her gün yıkamak istemiyorum ama yıkamazsam görüntü beni rahatsız ediyor. Yıkadıkça da sanki saç derim daha çok yağ üretiyor gibi. Bu durumun tamamen benim bakım hatam mı yoksa saç derimle ilgili bir problem mi olduğunu anlayamıyorum. Açıkçası ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Saçı hızlı yağlanan ama aynı zamanda kepeklenen biri bu iki sorunu aynı anda nasıl dengeleyebilir?

Ben yıllarca aynı şeyi yaşadım ve en büyük hatam saç derimi fazla kurutmaktı. Kepek şampuanlarını sürekli kullandıkça saç derim savunmaya geçti ve daha çok yağ üretti. Dermatoloğum haftada sadece 1 kez kepek şampuanı, diğer yıkamalarda ise nazik bir dengeleyici şampuan kullanmamı söyledi. 3–4 hafta içinde hem yağlanma hem kepek azaldı.

Oyla 0
Yağlı saç + kepek gerçekten zor bir kombinasyon ama imkânsız değil. Benim için dönüm noktası saç derisini kaşımayı bırakmak oldu. Kaşıdıkça kepek artıyor, arttıkça kaşıyorsun. Ayrıca saç kremi ve maskeyi kesinlikle diplere sürmemeye başladım, bu çok fark ettirdi.

Oyla 0
Her gün yıkamak bende de durumu daha kötü yapmıştı. İlk başta zor ama yıkama sıklığını yavaş yavaş azalttım. Saç derisi zamanla daha az yağ üretmeye başladı. Ayrıca sıcak suyla yıkamayı bırakınca kepek belirgin şekilde azaldı.

Oyla 0
Kepeğin türü çok önemli. Benim kepeğim yağlı kepekmiş ve yanlış ürünlerle daha da artmış. Doktorum bunu anlatınca her şey yerine oturdu. Her kepek aynı değil, bazen evde çözülemiyor. Kısa bir tedaviyle rahatladım.

Oyla 0
Bende çözüm saç derisine odaklanmak oldu. Saçı değil, deriyi iyileştirmeye çalıştım. Haftada 1 kepek şampuanı, diğer günler hafif içerikli ürünler, saç kremi sadece uçlara. 1 ay içinde hem yağlanma dengelendi hem kepek büyük ölçüde geçti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt