Saçlarım Çok Çabuk Yağlanıyor, Yıkama Sıklığını Azaltmayı Başaran Var mı?

Nazlı Turan

Kayıtlı Üye
Bir süredir saçlarımı her gün yıkamak zorunda kalıyorum ve bu durum beni hem yordu hem de saçlarımı daha da hassaslaştırdı. Sabah yıkayıp akşama doğru yağlanan bir saç düşünün… Ne yaparsam yapayım temiz görüntüyü koruyamıyorum. Kullandığım şampuanı değiştirdim, bakım ürünlerini azalttım ama yine de saç dipleri hızlı şekilde ağırlaşıyor. Sanki saç derim kendi kendine hızlanmış gibi.

Uzun vadede daha seyrek yıkamanın daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar ama nasıl geçiş yapılır, ne kadar sürer, herkes aynı süreci yaşar mı hiç bilmiyorum. O yüzden deneyim paylaşanların yorumları benim için çok değerli olacak. Gerçekten yıkama sıklığını azaltabilenler nasıl başardı merak ediyorum.

Saçları hızlı yağlanan biri yıkama sıklığını azaltmayı nasıl başarabilir, sizde ne işe yaradı?

Ben yıkama sıklığını azaltmak için ilk hafta zorlandım ama kuru şampuanı geçiş döneminde destek olarak kullanmak çok işe yaradı. Birkaç hafta sonra saç derisi kendi dengesini buldu ve artık iki günde bir rahatça idare ediyorum.

Bende sorun şampuanın fazla güçlü olmasıymış. Daha hafif bir formüle geçince saç derim yağ üretimini azalttı. İlk günlerde sabretmek gerekiyor ama bir noktadan sonra gerçekten oturuyor. Düzenli kalınca alışıyor.

Sürekli sıcak suyla yıkıyordum ve bu yağlanmayı artırıyormuş. Suyu ılık kullanıp uçlara kremi daha dikkatli uygulayınca saçlarımın ağırlaşması azaldı. Küçük alışkanlık değişimleri düşündüğümden fazla etkiledi.

Benim saçlarım da günlük yıkama isteyen bir yapıdaydı. Yaklaşık iki hafta geçiş süreci yaşadım. İlk günler zordu ama sonrasında saç derim gerçekten sakinleşti. Arındırıcı şampuanı ayda bir kullanmak da güzel denge sağlıyor.

Kafa derisi masajı bana çok iyi geldi. Kan dolaşımı artınca yağlanma hızı azaldı. Ayrıca silikonlu ürünleri bırakınca saçım daha hafif hissetmeye başladı. Tamamen geçmedi ama kontrol edilebilir hale geldi.

Yağlı yemeklerden (kızartma türü) uzak durun ve bol bol su için en geç 3 haftaya saçlar ve cilt yağlanmalarında ciddi azalma göreceksiniz. Tecrübeyle sabit bir durum olduğu için yazmak istedim.

Geri
Üst Alt