Saçlarım Eskisi Gibi Parlamıyor, Mat Görünüm İçin Ne Yapıyorsunuz?

Rüya Bilir

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımın ışığı neredeyse hiç yansıtmadığını fark ettim. Eskiden doğal bir parlaklığı vardı ama şimdi sanki sürekli yorgun, soluk ve mat duruyor. Ürün değişikliği yaptım, bakım rutinimi hafiflettim, hatta bir süre tamamen sade kullanım denedim ama yine de beklediğim parlaklığı geri kazanamadım. Saç tellerim kendini yıpranmış gibi hissettiriyor.

Mevsim geçişi, su değişikliği, beslenme… Sebep birçok şey olabilir ama hangisinin etkili olduğunu çözmek gerçekten zor. Parlaklığı geri getiren küçük bir yöntem bile duysam denemeye hazırım. Deneyim yaşayanların önerileri benim için çok değerli olacak.

Saçlardaki mat görünümü azaltmak için sizde işe yarayan yöntem ne oldu?

Benim saçlarım da matlaşmıştı ve sebebi sert suymuş. Duş başlığı filtreli olunca ilk haftada bile parlaklık geri gelmeye başladı. Ekstra bakım yapmama bile gerek kalmadı. Su değişimi düşündüğümden fazla etkilemiş.

Oyla 0
Hindistan cevizi yağıyla haftada bir maske yaptığımda matlık ciddi şekilde azaldı. Saç telleri daha dolgun ve parlak görünmeye başladı. Çok ağır olmayan bir uygulama ama etkisi hızlı geliyor. Belki sende de işe yarar.

Oyla 0
Ben ısı kullanımını azalttığımda parlaklığın geri geldiğini fark ettim. Saçımı doğal kurutmaya başladım ve uçlardaki yıpranma azalınca görünüm de toparlandı. Bazen küçük bir alışkanlık değişimi bile çok şey değiştiriyor.

Oyla 0
Bitkisel sirke suyu ile durulama bana çok iyi gelmişti. Özellikle elma sirkesi parlaklık veriyor ama kokusu kalmıyor merak etme. Haftada bir denemiştim ve kısa sürede etkisini görmüştüm.

Oyla 0
Benim çözümüm tamamen nem dengesini artırmak oldu. Nemlendirici bir saç kremi ve hafif bir yağ serumu ekledim. Saç telleri daha sağlıklı göründükçe parlaklık da kendiliğinden geri geldi. Nem eksikliği düşündüğümden daha etkiliymiş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt