Saçlarım İle İlgili Büyük Bir Endişem var! Kel mi Oluyorum?

Esra Şentürk

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Son zamanlarda saçlarımla ilgili ciddi anlamda endişe duymaya başladım ve artık bunu sizinle paylaşmak istedim. Saçlarım uzun zamandır kuru, cansız ve yıpranmış görünüyor. Ne zaman kuaföre gitsem, “Bu saçlar çok yıpranmış” yorumunu duymaktan gerçekten bıktım. Sanki her seferinde moralim biraz daha bozuluyor.

Son haftalarda bir de üstüne saç dökülmesi sorunu yaşadığımı fark ettim. Duşta, tararken ya da gün içinde saçlarımın sürekli dökülmesi beni çok tedirgin ediyor. Her geçen gün saçlarımın biraz daha azaldığını hissetmek gerçekten korkutucu. İçimden istemeden de olsa “Acaba kel mi oluyorum?” diye sormaya başladım ve bu düşünce bile beni strese sokuyor.

Bu durumu yaşayan, daha önce böyle bir süreçten geçmiş ya da benimle aynı endişeyi taşıyan birileri var mı? Neler yaptınız, neler işe yaradı? Gerçekten her türlü öneriye, deneyime, hatta moral veren bir iki cümleye bile ihtiyacım var şu an.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 💛

Çözüm
Ben de bir dönem aynı sorunu yaşadım. Özellikle stres dönemlerinde saçlarım çok dökülüyordu. Biotin ve çinko takviyesi gerçekten iyi gelmişti. Bir de ısı kullanmayı azaltınca saçlarım toparlandı. Bence bir dermatoloğa görünmen de iyi olabilir, çok işe yarıyor.
Kadınların çoğunda görülen bir durum olduğu için fazla endişelenme. Bu durumu önlemek için birkaç yöntem deneyebilirsin. Ben de zaman zaman saç kırılma ve kuruluğuyla karşılaşıyorum. Biberiye yağı kullandım ve işe yaradı, ayrıca piyasada saç spreyleri de bulunuyor. Bade Biberiye Yağı Spreyi gibi ürünler saçları yumuşak ve nemli tutmaya yardımcı olabilir.

Oyla 0
Ben de bir dönem aynı sorunu yaşadım. Özellikle stres dönemlerinde saçlarım çok dökülüyordu. Biotin ve çinko takviyesi gerçekten iyi gelmişti. Bir de ısı kullanmayı azaltınca saçlarım toparlandı. Bence bir dermatoloğa görünmen de iyi olabilir, çok işe yarıyor.

Oyla 0
Çözüm
Canım yalnız değilsin, ben de geçen yıl aynı panik halini yaşadım. Mevsimsel dökülme sandığımdan daha yoğun olmuştu. Nemlendirici saç maskeleri ve düzenli bakım çok fark ettirdi. Ayrıca kan değerlerimi kontrol ettirince D vitamini eksikliği çıktı. Basit bir tedavi bile rahatlatabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt