Saçlarım İnce Telliyken Yıpranmaya Daha Mı Yatkın Oluyor?

Miray Altuntaş

Kayıtlı Üye
Saçlarım her zaman ince telliydi ama son yıllarda bunun dezavantajlarını daha net yaşamaya başladım. En ufak bir işlemde bile hemen yıpranıyor, kırılıyor ve formunu kaybediyor gibi hissediyorum. Çevremde kalın telli saçları olanların aynı şeyleri yapmasına rağmen saçlarının bu kadar çabuk zarar görmemesi beni düşündürüyor.

İnce telli saçların daha narin olduğunu biliyorum ama bu kadar hassas olması normal mi emin değilim. Isı kullandığımda daha çabuk sönüyor, boya yaptırdığımda uçlar hemen sertleşiyor. Bakım yapıyorum ama sanki saçlarım her şeye daha çabuk tepki veriyor. Bu yüzden yanlış bir şey yapmaktan sürekli çekinir oldum.

İnce telli saçlara sahip olup yıpranmayı kontrol altına alabilenlerin ne yaptığını gerçekten merak ediyorum.

Saçı ince telli olanlar, sizce bu yapı yıpranmaya daha mı yatkın, nasıl başa çıkıyorsunuz?

Benim saçlarım da ince telli ve evet, yıpranmaya daha yatkın olduğunu düşünüyorum. En küçük sürtünmede bile kırılıyor. Isıyı azalttıktan sonra biraz daha dayanıklı hale geldi.

Oyla 0
İnce telli saçlar ağır ürünleri kaldırmıyor. Ben bunu geç fark ettim. Daha hafif ürünlere geçince saçlarım daha sağlıklı görünmeye başladı.

Oyla 0
Bence yapı gerçekten çok etkili. Kalın telli saçlar her şeyi kaldırıyor ama ince telliler daha nazik davranılmasını istiyor. Tarama şeklini bile değiştirmek gerekiyor.

Oyla 0
Ben ince telli saçlarımı uzun süre yanlış ürünlerle yıpratmışım. Doğru ürünleri bulunca kırılma azaldı ama tamamen bitmedi. Yapıyı kabul etmek lazım.

Oyla 0
İnce telli saçlarla yaşamayı öğrendim diyebilirim. Daha az işlem, daha çok koruma. Böyle yapınca yıpranma daha yavaş ilerliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt