Saçlarım Koparak Dökülüyor Gibi Kırılıyor, Bu Yıpranma Belirtisi Mi?

Bahar Ölmez

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç dökülmesinden çok koparak kırılma yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Duşta ya da tararken uzun saç telleri değil, daha kısa kısa parçalar geliyor. Bu da beni ister istemez endişelendiriyor çünkü sanki saçlarım kökten dökülmüyor ama koparak azalıyor gibi. Aynaya baktığımda saçlarım eskisine göre daha seyrek ve cansız duruyor.

Bu durumun yıpranmadan mı kaynaklandığını, yoksa başka bir sorun mu olduğunu anlamakta zorlanıyorum. Isı kullanımı, boya, yanlış bakım derken saçlarımı fazlasıyla zorlamış olabilirim. Ama bir yandan da vitamin eksikliği ya da hormonal bir şey mi var diye düşünüyorum. Hangisi normal, hangisi ciddiye alınmalı ayırt edemiyorum.

Benim gibi saçlarının koparak kırıldığını fark edenlerin deneyimleri benim için çok yol gösterici olur.

Saçların koparak kırılması yıpranmanın bir belirtisi mi, yaşayanlar nasıl ayırt etti?

Ben de bir dönem aynı durumu yaşadım. Saçlarım aşırı kuruduğu için koparak kırılıyormuş. Nem ağırlıklı bakıma geçince ve ısıyı azaltınca kopmalar ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Bende kopma vitamin eksikliğinden çıktı. Özellikle demir ve B12 düşüktü. Takviye kullanmaya başladıktan sonra saçlarım daha dayanıklı hale geldi. O yüzden sadece dıştan değil içten de bakmak lazım.

Oyla 0
Islak saçla sert taramak kopmayı çok artırıyormuş. Bunu bıraktıktan sonra bile fark ettim. Küçük alışkanlıklar büyük fark yaratıyor gerçekten.

Oyla 0
Saç derisi de önemli. Deri sağlıklı olmayınca saç da zayıf çıkıyor. Ben saç derisi bakımına başlayınca kopmalar azaldı.

Oyla 0
Koparak kırılma çoğu zaman yıpranma belirtisi ama çok fazlaysa mutlaka doktora görünmek lazım. Ben öyle yaptım ve içim rahatladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt