Saçlarım Kuruduktan Sonra Sertleşiyor, Yumuşaklık İçin Ne Önerirsiniz?

Tansu Doğan

Kayıtlı Üye
Saçlarımı yıkadıktan sonra ilk anda gayet yumuşak oluyor ama kuruması bittikten sonra garip bir sertlik oluşuyor. Dokunduğumda sanki saç telleri gerilmiş ya da biraz plastikleşmiş gibi bir his veriyor. Normalde saç yapım kuru değildir fakat son haftalarda bu sertlik giderek daha belirgin hâle geldi. Kullandığım bakım ürünlerini azalttım ama yine de değişen bir şey olmadı.

Isı kullanmıyorum, saç kremi uyguluyorum, hatta bazen nem maskesi bile yapıyorum ama buna rağmen saçın kuruduktan sonra sertleşmesi beni şaşırtıyor. İçerik tepkimesi mi, nem eksikliği mi yoksa yıkama yöntemi mi sorun yaratıyor bilmiyorum. Aynı durumu yaşayanların deneyimlerini okumak bana çok yol gösterecek.

Kuruduktan sonra saçta oluşan sertlik için sizde hangi yöntem işe yaradı?

Benim saçım da aynı şekilde kuruduktan sonra sertleşiyordu. Meğer saç kremimi çok çabuk duruluyormuşum. Biraz daha bekletince ve haftada bir yoğun nem maskesi ekleyince sertlik neredeyse tamamen kayboldu. Nem tutma süresi çok etkiliyor.

Bende sebep protein fazlalığıymış. Saçım proteini fazla kaldırmadığı için kuruyunca sertleşiyordu. Protein bazlı ürünleri bırakıp tamamen nem odaklı ürünlere geçince birkaç yıkamada bile fark ettim. Saç yapısı gerçekten çok belirleyici.

Sıcak suyla yıkadığımı fark edince nedenini çözmüş oldum. Sıcak su saç tellerini daha kırılgan ve sert bırakıyor. Ilık suya geçince ve duş sonrası az miktarda yağ kullandığımda yumuşaklık geri geldi.

Bendeki sorun saçımın fazla elektriklenmesiyle birleşen kuruluktu. Mikrofiber havluya geçince sertlik azaldı. Normal havlu saç yüzeyini çok hırpalıyormuş. Küçük bir değişiklik ama etkisi şaşırtıcı derecede güçlüydü.

Nemlendirici kremi yanlış bölgeye sürüyormuşum. Uçlara yoğun sürerken diplere hiç sürmüyordum. Diplere hafif, uçlara daha yoğun uygulayınca kuruduktan sonraki sertlik önemli ölçüde azaldı. Uygulama tekniği gerçekten fark ettiriyor.

Geri
Üst Alt