Saçlarım Ne Kadar Kestirsem De Kırık Görünümü Gitmiyor, Sebebi Ne?

Miray Sezer

Kayıtlı Üye
Saç uçlarımı düzenli olarak kestirmeme rağmen kırık görüntüsü bir türlü gitmiyor. Kuaförden çıktığım gün saçlarım düzgün duruyor ama çok kısa sürede uçlar yine incelmiş, pütürlü ve yıpranmış gibi görünüyor. Bu da “acaba yanlış mı kestiriyorum” ya da “sorun sadece kırık değil mi” diye düşündürüyor.

Özellikle saçlarım uzadıkça bu görüntü daha da belirginleşiyor. Uçlar sanki şeffaflaşıyor ve saçın genel hacmi kayboluyor. Kestirmek geçici bir çözüm gibi geliyor ama neden kalıcı bir iyileşme olmuyor anlayamıyorum. Belki de saçlarım kestirsem bile doğru şekilde korunmadığı için aynı noktadan tekrar yıpranıyordur.

Benim gibi sürekli kestirip yine de kırık görüntüsünden kurtulamayan varsa, sebebini neye bağladığını çok merak ediyorum.

Saç uçlarını düzenli kestirmesine rağmen kırık görünümü geçmeyen var mı, bunun nedeni ne çıktı?

Ben de aynı sorunu yaşadım. Meğer saçlarım çok kuruyormuş. Kestirince görüntü düzeliyor ama uçlar nemsiz kalınca hemen tekrar yıpranıyormuş. Uç bakımını artırınca biraz toparladı.

Oyla 0
Bende sorun yanlış tarama alışkanlığıydı. Sert tarakla çekiştiriyordum. Bunu bırakınca kestirdikten sonra kırık görünümü daha geç oluşmaya başladı.

Oyla 0
Kuaförüm saçlarımın incelerek kırıldığını söyledi. Yani kestirmek tek başına yetmiyor. Saçı güçlendirmek gerekiyor. Protein-nem dengesine dikkat edince fark ettim.

Oyla 0
Isı kullanımını azaltmadan kestirmenin pek anlamı kalmıyor. Ben bunu geç fark ettim. Isıyı azalttıktan sonra kestirmenin faydasını daha net gördüm.

Oyla 0
Bence bu durum saçın genel yıpranma seviyesiyle ilgili. Çok yıpranmış saçlarda kestirmek sadece görüntüyü geçici düzeltiyor. Uzun vadeli bakım şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt