Saçlarım Seyrelmeye Başladı Gibi, Gürleştirmek İçin Ne Yapabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ahmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ahmet

Kayıtlı Üye
Selamlar,

Bayağıdır kafamı kurcalayan bir durumu paylaşmak istedim. Yaş 28, erkek. Saçlarım dökülmüyor gibi ama artık eski dolgunluğunu kaybettiğini hissediyorum. Özellikle tepede ve ön kısımda sanki daha az saç var gibi, aynaya bakınca fark ediliyor. Bazen fotoğraflarda daha da bariz çıkıyor.

Eskiden elimi saçıma attığımda böyle tok bir his olurdu, şimdi biraz zayıf gibi. Dökülmeden çok incelme var sanki.

Saçlarımı her gün yıkıyorum ama acaba o da mı zarar veriyor bilmiyorum.
Marketten alınan şampuan kullanıyorum, kafama göre yani. Hacim verici falan değil.

Şunu merak ediyorum:
– Gerçekten bir şeyleri değiştiren oldu mu?
– Yani “şunu kullandım, beslenmeyi şöyle yaptım, fark ettim” diyen biri var mı?
– Ek gıda, vitamin, yağ, ne varsa… Kullandıktan sonra “evet bu işe yaradı” dedirten bir şey yaşadınız mı?

Doktora gitmek bir ihtimal ama önce kendi çabamla halletmek istiyorum. Çok erken müdahale etmek daha iyi olur diye düşünüyorum.

Kendi saçlarına hacim kazandırabilen varsa, gerçekten işe yarayan bir şey duymak isterim. Saç ekimine gitmeden bu işi çözen varsa ne mutlu. Her fikir benim için değerli şu an.

Teşekkürler şimdiden herkese.

Eğer saçlarının seyreldiğini düşünüyorsan, işe ilk olarak — klasik bir cümle olacak ama gerçekten doğru — sağlıklı beslenmeyle başlamalısın. Ardından saç sağlığını hem içten hem de dıştan desteklemen gerekiyor. Bunun için takviye edici vitaminler ve kimyasal içermeyen, doğal içerikli bir şampuan kullanmanı tavsiye ederim.

Ben de uzun bir süre saçlarımı toparlamakla uğraştım. Başlarda bu tür önerileri hep kulak ardı ediyordum ama mevsim geçişlerinde ciddi saç dökülmeleri yaşayınca bu yöntemleri denemek zorunda kaldım. İyi ki de denemişim. Şu an saçlarım eskisinden bile daha sağlıklı diyebilirim.

Ürün konusuna gelirsek; ben dermokozmetik ürünler kullandım, kesinlikle kimyasal içermeyenleri tercih ettim. Tabii bu biraz deneme-yanılma süreciyle oluyor. Şimdi sana "şu ürünü al" dersem reklam gibi olur, o yüzden sadece öneride bulunmakla yetineceğim.

Bence saç tipini analiz edip ihtiyacına göre ürünler seçerek ve sağlıklı beslenmeye dikkat ederek bu yolda emin adımlarla ilerleyebilirsin. Bu şekilde kısa sürede gözle görülür sonuçlar alman mümkün.

Biz erkekleri bazen gerçekten anlamıyorum. Bazı şeyleri kaybetmeye başlayınca kıymetini anlıyoruz. Kadınlar gibi kişisel bakımımıza ve sağlığımıza çoğu zaman gereken özeni göstermiyoruz. İş artık ciddi bir noktaya geldiğinde ise çözüm aramaya başlıyoruz.

Bence bu konuda atılacak ilk adım, Cihan arkadaşımızın da söylediği gibi, beslenmeye dikkat etmek. Sonrasında ise sana Alpecin C1 şampuanı kullanmanı ve bununla birlikte Xpecia Erkek tabletini ilk 6 ay düzenli şekilde almanı önerebilirim. Ben bu ürünleri birlikte kullanarak gerçekten olumlu sonuçlar aldım.

Umarım sen de aynı yöntemle güzel bir sonuca ulaşırsın. Şimdiden geçmiş olsun, umudunu kaybetme.

Öncelikle geçmiş olsun. Ancak tavsiyem, bir dermatologla görüşmen olacaktır. Çünkü bazı ürünler bana ya da sana iyi gelirken, başka birine farklı sonuçlar verebilir. Saç sağlığı, gerçekten oldukça hassas bir konu ve kimyasına müdahale ettiğimizde ters tepkimelerle karşılaşabiliriz. Ben bunun örneğini zamanında yaşadım.

Mesela, yüzlerce insana faydası dokunan bir tableti 4-5 ay kullandım. Kimisi yeni saçlarının çıktığını söylerken, kimisi saç dökülmesinin durduğunu belirtti. Ancak ben maalesef tam tersini yaşadım; saçlarımın %30'unu kaybettim. Sonrasında doktora başvurarak bu durumu çözüme kavuşturabildim.

Doktor önce kan tahlili yaptı ve bana uygun olan ürünleri, eksik gördüğü besinleri tamamlamam için bir reçete oluşturdu. Bu yüzden, dediğim gibi, insanların yorumlarına ve önerilerine sonsuz saygım var, ancak her ürün herkesin saç yapısına aynı şekilde etki etmeyebilir.

Biz erkekleri bazen gerçekten anlamıyorum. Bazı şeyleri kaybetmeye başlayınca kıymetini anlıyoruz. Kadınlar gibi kişisel bakımımıza ve sağlığımıza çoğu zaman gereken özeni göstermiyoruz. İş artık ciddi bir noktaya geldiğinde ise çözüm aramaya başlıyoruz.

Bence bu konuda atılacak ilk adım, Cihan arkadaşımızın da söylediği gibi, beslenmeye dikkat etmek. Sonrasında ise sana Alpecin C1 şampuanı kullanmanı ve bununla birlikte Xpecia Erkek tabletini ilk 6 ay düzenli şekilde almanı önerebilirim. Ben bu ürünleri birlikte kullanarak gerçekten olumlu sonuçlar aldım.

Umarım sen de aynı yöntemle güzel bir sonuca ulaşırsın. Şimdiden geçmiş olsun, umudunu kaybetme.
Senin söylediğin ürünleri zamanında kullandım ve gerçekten çok etkili olduklarını söyleyebilirim. Özellikle şampuan, kaybettiğim saçlarımın hacmini geri kazandırdı ve dökülme konusunda da çok başarılıydı. Ancak diğer ürün konusunda aynı fikirde değilim. Bence öncelikle bir kan tahlili yaptırması önemli, çünkü takviye edici gıda sana ya da bana yaradı, ama başkasına farklı etkiler gösterebilir. Bu yüzden bir dermatologla görüşmesini doğru buluyorum.

Ama şampuanı kesinlikle öneririm, özellikle erkek arkadaşlar buradan sesleniyorum: Gratis, Watsons ve Trendyol'da rahatlıkla bulabilirsiniz. Almanya menşeli bir şampuan, Avrupa’da da oldukça beğeniliyor ve kullanılıyor.

Geri
Üst Alt