Saçlarım Son Günlerde Normalden Daha Sert Kuruyor, Yumuşaklığı Kaybeden Var mı?

Hira Harmancı

Kayıtlı Üye
Geçen birkaç yıkamada saçlarımın kururken garip şekilde sertleştiğini fark ettim. Dokunduğumda teller bir anda daha gergin, daha pütürlü bir hale bürünüyor. Aynı ürünleri kullanmama rağmen böyle bir değişim yaşamak kafamı karıştırdı. Sanki saç kendini kapatmış gibi duruyor.

Havanın değişmesi mi, bakımın yetmemesi mi, yoksa saçımın bir şeye tepki göstermesi mi bilmiyorum. Bu sertlik hem görünümü bozuyor hem de şekil almayı zorlaştırıyor. Aynı sorunu yaşayan varsa, neyin işe yaradığını duymayı gerçekten isterim.

Saçların bir anda sertleşerek kuruması sizde neye bağlı çıkmıştı?

Dün kuaförümle konuştuğumda bunun çoğu zaman su sıcaklığından kaynaklandığını söyledi. Çok sıcak su saç telini aşırı açıp sonra hızla kapatıyormuş, bu da sertlik yaratıyormuş. Ilık suya geçince bende gerçekten yumuşaklık geri geldi.

Benim yaşadığım dönemde saçtaki protein fazlalığı problemi yaratmıştı. Fark etmeden protein içeren ürünleri üst üste kullanmışım. Nem odaklı bir maske ile dengeleyince iki üç yıkamada ciddi bir toparlama gördüm.

Bir süre önce saçımı normal havluyla çok sert kuruluyormuşum ve o sürtünme uçları iyice pütürlü hale getiriyormuş. Mikrofiber havluya geçtiğim anda kuruduktan sonra dokusu tamamen değişmişti. Küçük bir detay ama büyük fark.

Bende buna benzer sertlik, saç kremini yeterince bekletmediğim dönemlerde oluyordu. Krem saç telini yumuşatmaya fırsat bulamadan duruluyordum. Bekleme süresini uzatınca kuruma sonrası hissi anında değişti.

Bir arkadaşımın önerisiyle saç derisine değil de sadece uçlara hafif yağ bazlı bir serum eklemeyi denedim. Ağırlık yapmadan yumuşattı ve kuruduktan sonra hissedilen o gerginlik neredeyse tamamen kayboldu. Beklediğimden daha etkili oldu.

Geri
Üst Alt