Saçlarım Son Zamanlarda Daha Donuk Görünüyor, Yaşayan Var Mı?

İlayda Özmen

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımda fark ettiğim en net şey donukluk. Ne kadar bakım yaparsam yapayım, saçlarım eskisi gibi canlı ve parlak görünmüyor. Boya yaptırsam bile renk bile mat duruyor. Aynaya baktığımda saçlarım sağlıksız değilmiş gibi ama ışığı yansıtmıyor, sanki üstünde ince bir perde varmış gibi duruyor.

Eskiden bu kadar uğraşmadan bile saçlarım daha canlıydı. Şimdi maske yapıyorum, yağ sürüyorum, serum kullanıyorum ama sonuç çok değişmiyor. Bazen bunun mevsimsel olduğunu düşünüyorum, bazen de yaşla ya da birikmiş yıpranmayla alakalı olabilir mi diye sorguluyorum. Stresin de etkisi var mı emin değilim ama genel olarak saçlarımın enerjisi düşmüş gibi hissediyorum.

Bu donukluk beni psikolojik olarak da etkiliyor çünkü saç insanın genel görünümünü çok değiştiriyor. Benim gibi son dönemde saçlarında belirgin bir donukluk hissedenler varsa, nedenini ve neyin işe yaradığını gerçekten merak ediyorum.

Son zamanlarda saçları daha donuk görünen ve bunun sebebini anlayıp toparlayabilen var mı?

Ben de son bir yıldır aynı durumu yaşıyorum. Meğer saçlarım hem nem hem de esneklik kaybetmiş. Çok fazla arındırıcı ürün kullanıyormuşum. Şampuanı değiştirdikten ve durulanmayan krem ekledikten sonra saçlarım yavaş yavaş daha canlı görünmeye başladı. Bir anda düzelmedi ama donukluk azaldı.

Oyla 0
Bende bu donukluk tamamen stresle bağlantılı çıktı. Yoğun bir dönemden geçiyordum, beslenmem bozulmuştu. Bir süre kendime dikkat edince saçlarımın görüntüsü bile değişti. Dıştan bakım kadar içten destek de çok önemliymiş.

Oyla 0
Saçlarım donuk görünüyordu çünkü protein fazlalığı varmış. Sürekli onarıcı ürün kullanıyordum. Bir süre sadece nem ağırlıklı bakım yaptım, saçlarım daha parlak ve yumuşak hale geldi. Fazla bakım da saçı matlaştırabiliyor.

Oyla 0
Mevsim geçişlerinde bende de oluyor. Özellikle sonbaharda saçlarım çok donuk duruyor. Bu dönemlerde bakım rutinimi biraz daha yoğunlaştırıyorum ama ürün sayısını artırmadan yapıyorum. Daha nazik yıkama bile fark yaratıyor.

Oyla 0
Bence bu durum saçın “yorulduğunu” gösteriyor. Ben saçımı bir süre rahat bıraktım, ısıyı azalttım, ürünleri sadeleştirdim. Zamanla saçlarımın doğal parlaklığı geri gelmeye başladı. Sabır isteyen bir süreç ama oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt