Saçlarım Sürekli Kırılıyor, Uzatamıyorum, Gerçekten İşe Yaran Bir Yöntem Var Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selda

Kayıtlı Üye
Saçlarımı uzatmak istiyorum ama yıllardır aynı yerde takılı kalmış gibiyim. Uzuyor gibi oluyor ama uçlardan sürekli kırıldığı için boy hiç uzamıyor. Kuaföre gittiğimde “biraz uçlardan alalım” deniyor ama o biraz dedikleri şey zaten zor bela uzattığım kısmı götürüyor. Açıkçası bu durum beni artık çok yoruyor.

Maske yapıyorum, krem kullanıyorum, bazen yağ sürüyorum ama yine de tararken saçlarımın kırıldığını hissediyorum. Özellikle duş sonrası saçımı tararken kopan telleri görmek moralimi bozuyor. İnce telli olduğu için mi böyle, yoksa yanlış bakım mı yapıyorum emin olamıyorum. Uzatanları görünce “ben neden yapamıyorum” diye kendime kızıyorum.

Isı kullanımı, boya, yanlış ürün… Hepsi aklıma geliyor ama hangisi asıl sebep bilmiyorum. Kesmek istemiyorum ama bu şekilde de uzamıyor.

Sürekli kırılan saçları gerçekten uzatabilen oldu mu, işe yarayan net bir yöntem var mı?

Ben yıllarca saç uzatamayanlardandım. En büyük hatam her gün fön ve ara sıra düzleştirici kullanmamışım. Bunları tamamen bıraktım, saçım şekilsiz kaldı ama kırılma ciddi şekilde azaldı. Sabırla 1 yıl dayanabildim ve ilk kez saçım gerçekten uzadı.

Oyla 0
Bende düzenli uç kestirmek işe yaradı. Kulağa saçma geliyor ama kırıklar alınınca saç daha az kopuyor. 2–3 ayda bir minicik aldırıyorum. Eskiden uzamıyor sandığım saçım aslında kırıldığı için uzamıyormuş.

Oyla 0
Islak saç taramak benim en büyük hatammış. Bunu bırakınca bile fark oldu. Duştan sonra saçımı havluyla ovalamıyorum, hafif nemliyken geniş dişli tarakla açıyorum. Kırılma ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Benim saçlarım ince telli olduğu için ağır maskeler daha da kırıyormuş. Daha hafif ama düzenli bakım bana daha iyi geldi. Az ürün, doğru ürün gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Küçük bir detay ama bende ipek yastık kılıfı bile işe yaradı. Gece sürtünmeden dolayı saçlarım kırılıyormuş. Değiştirdikten sonra sabah daha az kopuk saç görmeye başladım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt