Saçlarım ve Tırnaklarım Neden Uzamıyor, Ne Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gülay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gülay

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımın ve tırnaklarımın uzamasında belirgin bir yavaşlama fark ettim. Eskiden çok daha hızlı uzarlardı ama şimdi sanki durma noktasına geldi. Üstelik sadece yavaş uzamıyorlar; saçlarım daha kırılgan, tırnaklarım da güçsüz ve ince hale geldi.

Bu durumun altında vitamin eksikliği mi var, yoksa kullandığım ürünler mi yanlış, gerçekten emin olamıyorum. Saç bakımında da tırnak bakımında da rutinimi değiştirmedim aslında ama vücut sinyal veriyor gibi hissediyorum.

Benzer bir süreçten geçen, bu durumu yaşayan ve çözüm bulmuş olanlar varsa, hangi takviyeleri kullandınız? Beslenme düzeninizde neyi değiştirdiniz, hangi ürünler gerçekten işe yaradı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, çünkü bu konuda destek ve öneriye ciddi şekilde ihtiyacım var. 💬

Ben de aynı şeyi geçen yıl yaşadım. Saçlarım da tırnaklarım da birden yavaşlamıştı, hiç uzamıyor gibiydi. Kan tahlili yaptırdım, D vitamini ve B12 eksikliği çıktı. Doktor önerisiyle düzenli takviye aldım, özellikle biotin ve çinko desteği de ekleyince saç uzaması 1 ayda toparladı.

Ayrıca şampuan ve saç kremimi sülfatsız içeriklerle değiştirdim. Tırnaklar için de sadece dıştan bakım yetmiyor, ben sabah akşam bademe yağı ve keratin tırnak serumu kullandım. Beslenme kısmına gelince: yumurta, ceviz, yulaf gibi saç ve tırnak dostu gıdaları bolca tüketmeye çalıştım. Etkisi gerçekten hissediliyor.

Bende de saç ve tırnaklar durma noktasına gelmişti. En çok farkı beslenme düzenimi değiştirince gördüm. Rafine şeker ve paketli gıdaları azaltıp bol sebze-meyve ağırlıklı beslenmeye başladım. Ayrıca günde 2 litre su içmeye dikkat ettim. Su eksikliği bile çok etkiliyor farkında olmadan.

Ürün olarak saç için at kuyruğu ekstresi içeren doğal bir serum kullandım, tırnaklar için ise “keratin tırnak maskesi” mucize gibi geldi. Takviye olarak da biotin + kolajen kombinasyonu çok işe yaradı.
Kısacası, içten ve dıştan destekle toparlanıyor ama sabırlı olmak gerekiyor. 🍀

Geri
Üst Alt