Saçlarım Yumak Yumak Dökülüyor: Nasıl Durdurabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ecem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ecem

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımla ilgili ciddi bir sorun yaşıyorum ve artık ne yapacağımı bilemez hale geldim. Saçlarım her gün avuç avuç dökülüyor ve bu durum beni hem fiziksel hem de psikolojik olarak gerçekten çok yıpratıyor. Duşta, tararken ya da sadece elimi saçlarıma götürdüğümde bile kopup dökülmelerini görmek moralimi alt üst ediyor. Bu kadar yoğun bir dökülmeyi daha önce hiç yaşamamıştım ve her geçen gün aynaya bakarken daha da endişeleniyorum.

Bu durumun neden olduğunu anlamaya çalışıyorum ama net bir cevap bulamadım. Stres mi, beslenme düzenim mi, mevsimsel bir şey mi, yoksa başka bir sağlık problemi mi bilmiyorum. İnternette bir sürü şey yazıyor ama hangisine inanıp hangisini ciddiye almam gerektiği konusunda da kafam karışık. Farklı öneriler, vitaminler, şampuanlar… Herkes bir şey söylüyor ama hangisinin işe yarayacağını kestirmek gerçekten zor.

Bu yüzden, benimle aynı süreci yaşamış ve bu sorunla baş etmeyi başarabilmiş kişilere sesleniyorum. Siz nasıl atlattınız? Neleri denediniz, neler işe yaradı? Profesyonel bir yardım aldınız mı ya da kendi kendinize çözdüğünüz yöntemler oldu mu? Birilerinin gerçek deneyimlerini duymak bana hem yol gösterir hem de biraz olsun moral olur diye düşünüyorum.

Eğer paylaşmak isterseniz, tecrübelerinizi okumaktan gerçekten çok memnun olurum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Saç dökülmesi ciddi bir konudur ve birçok nedeni olabilir. İlk adım doktora danışmaktır. Beslenmene dikkat etmek, stresi azaltmak ve uygun ürünleri kullanmak da yardımcı olabilir. Forum arkadaşların olarak bu sorunu ele alabiliriz ve senin için en iyi çözümü bulabiliriz düşüncesindeyim. Ama sen dediğim gibi önceliğin bir doktor olsun. Sendeki durum erkek tipi saç dökülme problemi gibi geldi. :(

Oyla 0
Geri
Üst Alt