Saçlarımı Hızlı Bir Şekilde Uzatmak İçin Neler Yapabilirim?

Yasemin Akay

Kayıtlı Üye
Saçlarımın uzamasını beklemek bana son zamanlarda inanılmaz sabır gerektiren bir süreç gibi geliyor. Kestirdikten sonra pişman olanlardanım sanırım. Aynaya baktıkça “biraz daha uzasa her şey daha iyi olacak” diye düşünüyorum ama sanki saçlarım yerinde sayıyor. Uzuyor mu, uzamıyor mu anlayamıyorum.

Aslında saçlarım tamamen sağlıksız değil ama uzama hızı çok yavaş gibi. Özellikle omuz hizasına gelince takılıp kalıyormuş hissi veriyor. Bakım yapıyorum, maske sürüyorum ama neyin gerçekten işe yaradığını bilmiyorum. İnternette o kadar çok öneri var ki hangisini ciddiye almak lazım ayırt etmek zor.

Beslenmem çok kötü sayılmaz ama “saç uzaması için özellikle neye dikkat etmeliyim” kısmında kafam karışık. Yağlar, vitaminler, masajlar… Hepsi mantıklı geliyor ama hepsini bir arada yapmak da zor. Bir yandan da yanlış bir şey yapıp süreci daha da yavaşlatmaktan korkuyorum.

Aslında mucize beklemiyorum. Sadece saçlarımın sağlıklı bir şekilde, biraz daha hızlı uzamasını istiyorum. Gerçekten işe yarayan, deneyimle sabit şeyleri duymak benim için çok daha değerli.

Saç uzatma konusunda gerçekten fark yaratan yöntemleri deneyip sonuç alan var mı, neler işe yaradı?

Saçlarını hızlı bir şekilde uzatmak için düzenli olarak saç bakımı yap, sağlıklı beslen, saçlarını sık sık kesme, ısıya maruz kalmaktan kaçın, saç derini masaj yap, yeterince su iç, kimyasal işlemlerden kaçın, uygun saç ürünlerini kullan ve stresten uzak dur. Hepsi tarafımca denendi test edildi. :) Saçların normalinden daha hızlı uzayacaktır bana güvenebilirsin.

Oyla 0
Perfectil tablet kullanabilirsin hem saçını hemde tırnaklarını hızlı uzatıyor. Benimde başımda aynı sıkıntı vardı eczaneye ilaçlarımı almaya gittiğimde çalışanın tavsiyesi üzerine tableti de almıştım.

Oyla 0
Biberiye yağının faydalarını araştırın. Benim kardeşimin de saçları seninki gibi geç uzuyordu. Biberiye yağını haftada 2 defa saç diplerine uyguladı. Sonuç olarak, ne dökülme ne de geç uzama derdi kalmadı.

Oyla 0
Şampuanını değiştir, daha zengin içerikli bir şampuan seç. Benim tavsiyem Vichy veya Kerastase markaları olabilir. Sonra üstüne bir de Xpecia kadın tabletleri kullan. Saçların bayram edecek!

Oyla 0
Protein ağırlıklı beslenmeye geçince saçlarım daha hızlı uzamaya başladı. Öncesinde çok yavaş uzuyordu. İçerden destek olmadan dışarıdan pek fayda görmedim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt