Saçlarımı Kaşımaktan Kanatıyorum, Bu Durumdan Nasıl Kurtulurum?

Turhan Çalışkan

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,
Aylardır devam eden bir sorun yüzünden gerçekten çok yoruldum. Saç diplerimde sürekli tatlı tatlı bir kaşıntı oluyor, ama ne zaman kaşımaya başlasam iş çığırından çıkıyor. Kaşıdıkça saç derimde kabuklanmalar oluşuyor ve ben o kabukları sökmek için uğraşıyorum... Sonuç: kanama.

Bu durum artık öyle bir hal aldı ki, psikolojik bir döngüye dönüştü. Farkında olmadan ellerim saçımda, yara tekrar kabuk bağlıyor ve ben yine kaşımaya başlıyorum. Gerçekten kurtulmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.

👉 Benim gibi bu döngüye giren oldu mu?
👉 Saç derisindeki kaşıntı ve kabuklanmayı durduran etkili bir yöntem ya da ürün var mı?
👉 Hem fiziksel hem de zihinsel olarak bu alışkanlıktan nasıl çıkabilirim?

Artık kendime zarar verir hale geldim ve cidden yardımınıza ihtiyacım var.
Tecrübesi olan, tavsiye verecek, fikir paylaşacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim 🙏
Ne olur birileri akıl versin…

Ben de benzer bir sorun yaşadım ve bir dermatologdan yardım aldım. Kaşıntı ve kabuklanma seboreik dermatit olabilir. Antifungal şampuanlar ve kortizonlu kremler çok yardımcı oldu. Mutlaka bir uzmana danışmanı öneririm.

Aynı sorunu ben de yaşadım ve derinlemesine temizleyici bir şampuan kullanmak faydalı oldu. Ayrıca, saç derisine nemlendirici masaj yağları uygulamak da kaşıntıyı hafifletti. Belirli aralıklarla dermatoloğa görünmek ise sorunun köküne inmenizi sağlar.

Geri
Üst Alt