Saçlarımı Satmak İstiyorum: Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?

Ay Işığı

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Son 5 yıldır saçlarımı sadece uçlarındaki kırıkları aldırarak uzattım ve şu an neredeyse kalçalarıma kadar geliyor. Ancak yaz aylarında bakımı iyice zorlaştı. Ayrıca saç uçlarında incelmeler başladı ve bu da beni rahatsız ediyor. Bu yüzden radikal bir değişiklik yapıp saçlarımı omuz hizasında kestirmeyi düşünüyorum.

Ancak bu kadar uzun emek verdiğim saçlarımın kuaför zeminde heba olmasını istemem. Aksine, bu süreci değerlendirmek ve saçlarımı satarak maddi bir kazanca çevirmek istiyorum.

İstanbul’da saç satışı yapan yerlere dair önerisi olan var mı?
Daha önce saçlarını satan kişiler varsa;
  • Nerelere başvurdunuz?
  • Hangi kriterlere dikkat ettiler (boy, renk, işlem görmemiş olma gibi)?
  • Ortalama ne kadar ücret aldınız?
  • Güvenilir yer öneriniz var mı?
Her türlü deneyime ve tavsiyeye açığım. Yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏

Merhaba, saçlarını satmak istiyorsan öncelikle kesim sırasında saçlarının temiz ve düzgün bir şekilde kesildiğinden emin olman gerekiyor. İstanbul'da bu işi yapan birçok kuaför salonu ve saç alım satımı yapan yerler mevcut. Saçlarını satın alan yerler genellikle peruk yapımıyla uğraşan dükkanlar veya saç uzatma hizmeti veren salonlar olabilir. Ayrıca, ikinci el saç satışı yapan online platformlar da mevcut. Saçlarının kalitesine, uzunluğuna ve rengine göre fiyat değişiklik gösterebilir. Saçlarını satmadan önce birkaç yerden fiyat teklifi almanı öneririm.

Google'da güncel alım yapan yerlerin adres bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Merhaba,
Ben de geçen sene seninle aynı durumdaydım. Saçlarımı yıllarca uzatmıştım, neredeyse belimin altına kadar gelmişti. Yazın bakımı iyice zorlaştı, özellikle duş sonrası kurutması bile dert olmaya başladı. En sonunda omuz hizasında kestirmeye karar verdim ama o kadar emeği yere süpürtmek istemedim tabii.

Saç satışı kesinlikle mümkün, ben bizzat yaptım. Birkaç şeyden bahsedeyim:
  • Saç boyasızsa ve hiçbir işlem görmediyse (örneğin fön, boya, keratin vs.) daha çok para ediyor. Benim saçlarım doğal kahverengi ve hiç boya/fön görmemişti. Bu ciddi avantaj sağlıyor.
  • Uzunluk ve doluluk çok önemli. Senin saçların kalçaya kadar geldiyse rahatlıkla omuz hizasına kadar 40-50 cm arası kesim yapılır. Gürse, fiyat daha da artabilir.
  • Ben geçen yıl 45 cm doğal saçımı Kadıköy’de bir kuaför aracılığıyla sattım. 3.500 TL civarı almıştım. Tabii bu fiyat saçın kalitesine ve pazarlığına göre değişiyor.
  • İstanbul’da direkt saç alımı yapan bazı kuaförler ya da perukçular var. Eminönü, Şişli ve Bakırköy civarında daha yaygın. Bazı yerler Instagram’dan da çalışıyor. “doğalsaçalımı” gibi hesapları aratabilirsin ama mutlaka önceden mesaj at, bilgi al, hatta fiyat öğren.
  • Bazıları gramla hesap yapıyor, bazıları uzunluğa göre. O yüzden birkaç yerden teklif almakta fayda var.
Küçük tavsiye: Kuaförde kestirip sonra “satayım” deme, saç kesimini saç alımı yapan yerde yaptır. Çünkü hem saçın kesim şekli düzgün olur, hem de anında değerlendirmiş olursun.

Umarım işine yarar, bence hiç düşünme değerlendir saçlarını. Hem içinden geçen yenilenme olur hem de kenara güzel bir para kalır. 😊

Geri
Üst Alt