Saçlarımı Toplayınca Diplerim Çok Belli Oluyor, Normal Mi?

Çilem Bozkurt

Kayıtlı Üye
Saçlarımı topladığımda aynada ilk fark ettiğim şey diplerim oluyor. Özellikle tepeden bakınca saç derim eskisine göre çok daha görünür gibi geliyor. Açıkçası bu durum beni düşündürmeye başladı çünkü daha önce hiç böyle hissetmemiştim. Saçlarım tamamen dökülmüyor ama sanki incelmiş, zayıflamış gibi duruyor.

Günlük hayatta saçımı açık bıraktığımda çok belli olmuyor ama atkuyruğu ya da topuz yaptığımda durum netleşiyor. Işık altında daha da belirginleşmesi moralimi bozuyor. “Acaba herkes fark ediyor mu?” diye düşünmeden edemiyorum. Bu da ister istemez saçımı toplamaktan kaçınmama neden oldu.

Son dönemde stresli bir süreçten geçtiğim doğru. Uyku düzenim bozuldu, beslenmem de eskisi kadar iyi değil. Belki bunların etkisi vardır diye düşünüyorum ama yine de kafam rahat etmiyor. İnternette okudukça saç incelmesi, seyrelme gibi terimler daha da endişelendiriyor beni.

Ailem bunun normal olduğunu, abarttığımı söylüyor ama insan kendi vücudundaki değişimi daha iyi hissediyor. Geçici bir durum mu, yoksa bir şeylerin habercisi mi emin olamıyorum.

Saçlarını topladığında dipleri belirginleşen, sonradan toparlayan oldu mu, bu durum normal mi?

Bende de aynı durum vardı. Saç tellerim incelmişti ama dökülme geçiciymiş. Beslenmeme dikkat edince ve saçımı sürekli sıkı toplamayı bırakınca görüntü toparladı.

Oyla 0
Işık ve saç rengi gerçekten çok fark ettiriyor. Ben de bir dönem çok kafaya taktım ama kan tahlilleri normaldi. Zamanla stres azalınca dipler eskisi gibi görünmeye başladı.

Oyla 0
Sürekli aynı yerden ayırmak ve sıkı toplamak bende durumu kötüleştirmişti. Alışkanlık değişince fark edilir rahatlama oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt