Şampuanı Ani Olarak Değiştirmek Mi Yoksa Yavaş Yavaş Geçmek Mi Daha Doğru?

Gülay Çelik

Kayıtlı Üye
Geçen gün duşta şampuan şişesine bakarken fark ettim… Yeni aldığım ürünü denemek için sabırsızlanıyorum ama bir yandan da “Acaba direkt geçmek doğru olur mu?” sorusu kafamı meşgul ediyor. Bazı arkadaşlarım “Hiç bekleme, hemen geç” derken diğerleri “Yavaş yavaş karıştırarak kullanmak daha iyi” diyor.

Bu fikir ayrılığı beni daha da meraklandırdı. Çünkü saçım son zamanlarda biraz dengesiz: bir gün çok yumuşak, ertesi gün daha mat… Bu yüzden değişimi nasıl yapmam gerektiğine dair kararsız kaldım. Ani geçişin saç derisini şaşırtabileceğini söyleyenler var. Aynı zamanda “saç zaten kendi dengesini kurar, yavaş geçmeye gerek yok” diye düşünen bir grup da var.

Aslında beni düşündüren şey şu: Saç gerçekten geçiş yöntemine bu kadar duyarlı mı?
Ani geçiş mi daha sağlıklı, yoksa bir süre iki ürünü dönüşümlü kullanmak mı daha güvenli?

Çözüm
Benim saçım ani değişime hızlı uyum sağlıyor. Bende yavaş geçiş yapınca saçımın yağlanma düzeni karmakarışık olmuştu. Benim deneyimimde net bir değişim daha iyi sonuç verdi. Eğer sende kaşıntı veya aşırı sertleşme yoksa direkt geçiş genelde sorun yaratmıyor.
Ben şampuan değiştirirken ani geçmeyi tercih ediyorum çünkü bende karıştırarak kullanınca saçım daha çok karışıyor. Benim kuaförüm de “ikisini bir arada kullanmak deriyi şaşırtabilir” demişti. Eğer sende de dengesizlik oluyorsa direkt geçmek çoğu zaman daha net sonuç veriyor.

Geçen sene bir üründen diğerine direkt geçmiştim ve bende ilk iki gün hafif sertleşme oldu. Benim saçım ince telli olduğu için şok etkisi yaşamış. Eğer sende de benzer bir yapı varsa bir–iki gün karışım yöntemi denemek rahatlatabilir. Yine de uzun süre karıştırmak önerilmiyor.

Benim saçım ani değişime hızlı uyum sağlıyor. Bende yavaş geçiş yapınca saçımın yağlanma düzeni karmakarışık olmuştu. Benim deneyimimde net bir değişim daha iyi sonuç verdi. Eğer sende kaşıntı veya aşırı sertleşme yoksa direkt geçiş genelde sorun yaratmıyor.

Çözüm
Geri
Üst Alt