Sarı Tırnaklar Nasıl Beyazlatılır?

Ülkü Çetinkaya

Kayıtlı Üye
Tırnaklarımda özellikle oje çıkardıktan sonra sarımsı bir renk kalıyor. Koyu renk oje sürdüğüm dönemlerde daha belirgin oluyor. Oje sürmediğim zamanlarda bile tırnağın doğal rengi eskisi kadar beyaz görünmüyor. Bu durum hem bakımsız gösteriyor hem de canımı sıkıyor.

Sigara kullanmıyorum ama sürekli koyu renk oje sürüyorum. Belki hava almamasından olabilir mi diye düşünüyorum. İnternette limon, karbonat gibi doğal yöntemler öneriliyor ama tırnağı daha da kurutur mu diye tereddüt ediyorum.

Bir de mantar ihtimali kafamı kurcalıyor ama kalınlaşma ya da kötü koku yok. Sadece renk değişimi var. Estetik mi yoksa sağlıkla ilgili bir durum mu ayırt edemiyorum.

Sarı görünen tırnaklar nasıl doğal rengine döner ve bu durum mantar belirtisi olabilir mi?

Koyu renk ojeler bende de sararma yapıyordu. Baz kullanmadan sürdüğüm dönemlerde daha belirgindi. Şimdi mutlaka koruyucu baz kullanıyorum ve sararma ciddi azaldı. Ayrıca arada ojesiz bırakmak da işe yarıyor.

Oyla 0
Limon ve karbonat denedim ama tırnağı kuruttu. Geçici bir açılma oldu ama uzun vadede daha kırılgan hale geldi. Çok sık uygulamak iyi değil bence.

Oyla 0
Mantar genelde sadece sararma yapmıyor, kalınlaşma ve şekil bozukluğu da oluyor. Eğer sadece renk değişimi varsa büyük ihtimal kozmetik kaynaklıdır ama şüphe varsa doktora göstermek iç rahatlatır.

Oyla 0
Ben sigara içiyordum ve ciddi sararma vardı. Bıraktıktan birkaç ay sonra tırnaklarım daha sağlıklı uzamaya başladı. Tırnak zaten dipten sağlıklı uzadıkça renk zamanla düzeliyor.

Oyla 0
Beslenme de etkileyebiliyor. Protein ve vitamin dengesi iyi olduğunda tırnak daha parlak ve sağlıklı uzuyor. Tırnak aslında içeride ne oluyorsa onu yansıtıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt