Şekil Vermede Wax mı Jöle mi Daha Etkili?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burak

Kayıtlı Üye
Yıllardır saçlarımla uğraşıyorum ama hâlâ net bir ürün bulamadım. Bir dönem jöle kullandım, saçı sabit tutuyor evet ama çok sert yapıyor, saç nefes almıyor gibi hissediyorum. Sonra wax’a geçtim, o daha doğal duruyor ama bu sefer de gün içinde saç şekli dağılıyor, özellikle biraz rüzgar yedi mi her şey bozuluyor.

Saç yapım yumuşak ve düz. Biraz hacim istiyorum ama aynı zamanda şekli de sabit kalsın.

Sizce wax mı bu işte daha başarılı, yoksa jöle mi? Yoksa başka bir yöntem mi önerirsiniz?

Günlük kullanımda hem doğal dursun hem de fazla uğraştırmasın istiyorum.

Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Özellikle uzun süredir kullandığınız ve memnun kaldığınız ürün varsa, marka da yazabilirsiniz. Teşekkürler!

Selam, yazdıklarını okurken kendimi gördüm resmen. Benim de saç yapım yumuşak ve düz, yıllardır uğraşıp duruyorum ve sana çok benzer şeyler yaşadım. O yüzden deneyimlerimi paylaşayım, belki işine yarar.

Ben de ilk olarak jöleyle başladım. Saç sabit duruyor ama taş gibi oluyor, parmak atsan kırılacakmış gibi hissediyorsun. Hele rüzgâr ya da biraz nem varsa o jöle sertliğinin altından saç şekli kaymaya başlıyor, ama düzeltmen de mümkün değil çünkü taşa şekil verilmiyor 🙂 Ayrıca saç derim bir süre sonra kaşınmaya ve kepeklenmeye başlamıştı. O dönem bir daha elimi jöleye sürmedim diyebilirim.

Sonra wax denedim. Başta "işte bu" dedim çünkü dokusu çok daha doğal, saçı sertleştirmiyor. Ama gün içinde biraz dolaşsam, rüzgâr esse ya da elimle saçıma bir iki kez dokunsam şekli bozuluyor. Özellikle düz saçta tutuculuk düşük kalıyor, saç hemen sönüyor gibi geliyor.

Bunlardan sonra ben "pomad" tarzı ürünlere yöneldim ve ciddi anlamda hayatım kolaylaştı. Şöyle ki: ne jöle gibi kalıp gibi duruyor, ne de wax gibi dağılgan. Orta tutuşlu bir pomad (özellikle mat bitişli olanlardan) hem doğal duruyor hem de saçı belli bir formda tutuyor. Üstelik gün içinde şekli elle yeniden toparlayabiliyorsun. Parlak olmayan modelleri kullanırsan saçın şekilli ama doğal görünmeye devam ediyor.

Benim uzun zamandır severek kullandığım bir iki ürünü de yazayım.

American Crew Forming Cream gerçekten harika. Ne yapış yapış oluyor ne de sertleştiriyor, tam kararında bir şekil ve hafif bir parlaklık veriyor.

Hanz de Fuko Claymation daha mat bir ürün, biraz hacim istiyorsan çok işine yarar. Özellikle fönle hacim verip ardından bunu kullanırsan tüm gün boyunca saç formunu koruyor.

Bir de hacim konusunda sorun yaşıyorsan, wax ya da pomaddan önce saç diplerine hacim pudrası (volumizing powder) uygulayabilirsin. Ben Osis+ Dust It kullanıyorum, çok hafif ama etkisi net. Saçı kabartıyor, sonra üstüne ürünü sürünce şekil bozulmuyor.

Günlük kullanım için bunlar oldukça pratik. Saçını yıkadıktan sonra hafif nemli haldeyken ürünü uygula, sonra istersen kurut. Ama kuruttuktan sonra da uygulayabilirsin, daha net şekil verir. Saçın çok düzse biraz fön çekip üstüne pomadla sabitlemek de oldukça kalıcı sonuç verir.

Kısacası: Wax doğal ama zayıf, jöle güçlü ama yapay. Senin için en doğru nokta bence orta tutuculukta, mat bitişli bir pomad olacak. Hem doğal görünür hem seni gün içinde uğraştırmaz.

Umarım bu deneyimlerim biraz ışık tutar. Sormak istediğin başka şey olursa memnuniyetle cevaplarım. Kolay gelsin!

Oyla 0
Geri
Üst Alt