Siğillerden Kalıcı Olarak Kurtulmanın En Başarılı Yolu Hangisi?

Ahmethan

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Bir süredir elimde ve ayak tabanımda küçük siğiller vardı. Önce çok önemsemedim ama zamanla sayıları arttı ve rahatsız etmeye başladı. Doktora gittiğimde bunun HPV virüsünden kaynaklandığını ve bağışıklık zayıfladığında tekrar edebileceğini öğrendim. Dondurma yöntemi (kriyoterapi) uygulandı, siğiller kayboldu ama birkaç ay sonra tekrar çıktı.

Bu süreçte lazer, cerrahi kesme, ilaçlı solüsyonlar gibi birçok yöntemi araştırdım. Bazı kişiler lazerle aldıktan sonra bir daha hiç çıkmadığını, bazılarının ise yıllar sonra yeniden oluştuğunu söylüyor. Anladığım kadarıyla burada bağışıklık sistemini güçlü tutmak da en az işlem kadar önemli.

Ben hem siğillerden kurtulmak hem de yeniden oluşmasını engellemek istiyorum.

Peki sizin deneyiminize göre siğillerden kalıcı olarak kurtulmanın en başarılı yolu ne oldu?

Benim elimde çıkan siğiller lazerle alındı. İşlem çok kısa sürdü, hafif bir yanma hissi dışında acı olmadı. Sonrasında bölgeyi temiz ve kuru tuttum, yara kapanana kadar dokunmadım. Şu an üzerinden 1,5 yıl geçti ve hiç tekrar etmedi. Doktorum bağışıklık sistemimi güçlü tutmam gerektiğini söylediği için beslenmeme dikkat ediyorum, C vitamini ve çinko takviyesi alıyorum.

Oyla 0
Bende kriyoterapi ile dondurma yapıldı ama maalesef 6 ay sonra tekrar çıktı. Daha sonra ikinci kez aynı yöntemi yaptırdım ve bu kez bağışıklık güçlendirici tedaviye başladım. Multivitamin kullandım, düzenli uykuya dikkat ettim, stresten uzak durmaya çalıştım. O zamandan beri, yaklaşık 2 yıldır yeni siğil çıkmadı. Bence işlem kadar vücudu güçlendirmek de çok önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt