Sırt ve Göğüs Bölgesindeki Sivilceler Nasıl Geçer? Yaz Aylarında Daha da Artıyor mu?

Çilem

Kayıtlı Üye
Ergenlikte yüzümdeki sivilceler geçti ama ne yazık ki sırtımda ve göğsümde kalıcı oldu. Özellikle yaz aylarında, terleyince bu bölgelerde küçük iltihaplı sivilceler çıkıyor ve cildim tahriş oluyor. İlk başta yanlış şampuan ya da duş jeli kullanıyorum sandım ama değiştirdim, yine aynı. Sonra öğrendim ki ter ve bakteri birikimi birleşince bu bölgelerde vücut sivilcesi oluşuyormuş.

Salicylic acid içeren bir vücut temizleyici kullanmaya başladım. Haftada 1 de çok hafif peeling uyguluyorum ama cildi çizmeden. Ayrıca spor sonrası hemen duş almak da çok etkili oldu.

Peki sizin vücut sivilcelerine karşı kalıcı bir çözümünüz oldu mu? Özellikle yazın artışını nasıl kontrol altına alıyorsunuz?

Ben bu sorunu özellikle yaz aylarında yaşadım. Terledikçe göğüs ve sırt bölgemde küçük kırmızı sivilceler çıkmaya başladı. İlk başta cilt alerjisi sandım ama dermatoloğum bunun aslında ter kaynaklı gözenek tıkanması olduğunu söyledi. Çözüm olarak duşta salisilik asit içeren bir vücut jeli önerdi. Özellikle spor sonrası hemen duş almak ve pamuklu giysiler giymek çok işe yaradı. Şu an o bölgelerdeki sivilceler %80 oranında azaldı.

Oyla 0
Benim sırt bölgemde yıllardır bu tarz sivilceler vardı. En büyük hatam spor sonrası duşu geciktirmekmiş. Ayrıca kullandığım duş jeli çok fazla parfümlüydü. Bunları değiştirince fark ettim ki cilt çok daha rahatlıyor. Haftada bir nazik peeling, sonrasında çay ağacı yağı içeren losyon kullanıyorum. Sırt sivilceleri sabır gerektiriyor ama geçiyor.

Oyla 0
Ben yazın göğüs arası ve sırtımda artan sivilceleri ancak doğru ürünlerle kontrol altına alabildim. Özellikle sırt için uzun saplı fırçayla derinlemesine temizlik yaptığımda daha hızlı sonuç alıyorum. Aynı zamanda iç çamaşırlarını pamuklu ve sık değiştirmek de önemli. Bazen çözüm sadece kozmetik değil, alışkanlık değişikliğiyle geliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt