Sivilce İlaçları Cildi Kurutur mu, Kullananlar Memnun mu?

Sibel Arıkan

Kayıtlı Üye
Yıllardır süren sivilce problemim yüzünden sonunda doktora gitmeye karar verdim. Özellikle çene ve yanak bölgemde iltihaplı sivilceler çıkıyordu, iz bırakıyorlardı. Dermatolog detaylı muayene yaptı ve bana sivilce ilacı başlattı. Ancak internette o kadar çok yorum okudum ki kafam karıştı. Herkes “cildi çok kurutuyor” diyor.

İlk haftalarda gerçekten fark ettim, dudaklarım ve yanaklarım aşırı kurudu. Doktor bunun normal olduğunu, cildin yağ üretimini azalttığını söyledi. Bol su içmemi, nemlendirici kullanmamı ve güneşten korunmamı önerdi. İlk ay zorlu geçti ama üçüncü haftadan sonra sivilceler azalmaya başladı. Cildim daha sakin ve temiz görünüyordu.

Bir noktadan sonra kurulukla baş etmeyi öğrendim. Artık yanımda hep nemlendirici ve dudak kremi taşıyorum. Tedavi sürecinde sabır çok önemliymiş; çünkü ilk günlerde kötüleşme olabiliyor ama sonrasında dengeye oturuyor. Şimdi neredeyse hiç aktif sivilcem yok.

Siz sivilce ilacı kullandınız mı? Gerçekten cildi bu kadar kurutuyor mu, yoksa doğru bakım yapıldığında dengeleniyor mu?

Kullandığım ilaç ilk başta cildimi çok kuruttu ama doktor önerdiği nemlendiriciyle dengeye geldi. Dudaklar için de sürekli balm kullanmak işe yarıyor. Şimdi tertemiz bir cildim var, sabır isteyen bir süreç ama sonunda değiyor.

Oyla 0
Benim sivilce ilacım ikinci haftada etkisini göstermeye başladı. Kuruluk oldu ama dayanılmayacak gibi değildi. Su içmek, doğru krem seçmek çok fark ettiriyor. Tedavi bittiğinde cildim pürüzsüzdü. En önemlisi doktor kontrolünde ilerlemek.

Oyla 0
İlacın ilk döneminde cildim pul pul dökülmüştü. Pes etmek üzereydim ama doktorum devam et dedi. Zamanla alıştı, sonrasında hiç sorun yaşamadım. Şimdi fondöten bile kullanmıyorum. Gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Kuruluk herkeste farklı oluyor. Benim cildim yağlıydı, ilaçla birlikte dengeye geldi. İlk zamanlar dudaklarım çatladı ama nemlendiriciyle geçti. En önemli şey düzenli kontrol ve cilt bakımını ihmal etmemek.

Oyla 0
Tedavi sürecim boyunca en zorlandığım şey dudak kuruluğuydu. Ama düzenli krem kullanınca geçti. Cildim hiç bu kadar temiz olmamıştı. Başta korkuyordum ama sonuç harika oldu. Her şey doğru ürünle mümkün.

Oyla 0
Geri
Üst Alt