Sivilce Yapmayan Fondöten Önerisi Olan Var mı?

Derya Şen

Kayıtlı Üye
Ne zaman yeni bir fondöten denesem, ertesi gün yüzümde küçük sivilceler çıkıyor. Cildim karma ama özellikle çene ve yanak kısmı hassas. Bazen pahalı markalar bile aynı sonucu veriyor. Günlük makyaj yapmayı seviyorum ama artık fondöten sürmekten korkar oldum. “Kapatıcı olayım derken cildime zarar mı veriyorum?” diye düşünmeye başladım.

Birçok kişi “non-comedogenic” yani gözenek tıkamayan ürünleri öneriyor ama her markanın iddiası farklı. Kimisi mat, kimisi ışıltılı ama çoğu birkaç saat sonra hem yağlanma yapıyor hem ciltte ağırlık bırakıyor. Özellikle yazın bu durum daha da kötüleşiyor.

Geçen hafta bir dermatoloğa danıştım, bana cilt tipiyle uyumlu su bazlı ürünler kullanmamı söyledi. Ama hangi markanın gerçekten sivilce yapmadığını bilemiyorum. Artık deneme yanılma yöntemiyle ilerlemek istemiyorum.

Sizce gerçekten sivilce yapmayan fondöten var mı? Kullandığınız ürünlerden memnun kaldınız mı?

Ben La Roche-Posay Toleriane fondöteni kullanıyorum. Ciltle uyumlu, dermatolojik olarak test edilmiş bir ürün. Sivilce yapmadığı gibi kızarıklığı da kapatıyor. Uzun süreli kullanımda bile cildi rahat bırakıyor.

Oyla 0
Clinique Even Better serisi bence harika. Ciltte doğal duruyor, gözenekleri tıkamıyor. Benim cildim çok hassas ama bu fondöten hiç reaksiyon yapmadı. Fiyatı yüksek ama uzun süre gidiyor.

Oyla 0
Sivilce problemi olanlara tavsiyem Revlon Colorstay. Yağsız formüllü olduğu için gün boyu parlamıyor. Üstelik kapatıcılığı da çok iyi. Düzenli kullandım, hiçbir sivilce yapmadı.

Oyla 0
Benim kurtarıcım Maybelline Fit Me Matte & Poreless oldu. Uygun fiyatlı ve gerçekten hafif. Ciltte maske gibi durmuyor, gün sonunda bile taze kalıyor. Uzun zamandır başka fondöten aramıyorum.

Oyla 0
Vichy Dermablend kullanıyorum, hem kapatıcı hem de sivilce yapmıyor. Cildimde izleri bile kapatıyor ama ağırlık hissi yok. Özellikle problemli ciltlerde harika sonuç veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt