Soğuk Lipoliz İle Yağlar Gerçekten Eriyor Mu? Sonuçlar Ne Kadar Kalıcı?

Semiha Yıldız

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,
Bir süredir soğuk lipoliz (cryolipolysis) hakkında araştırma yapıyorum. Spor ve diyete rağmen göbek ve bel bölgemde inatçı yağlar var. Ameliyat olmak istemediğim için bu yöntemi düşündüm. Mantığı basit: Bölgesel yağ hücrelerini -10 dereceye kadar soğutarak parçalamak ve vücuttan atılmasını sağlamak. Ancak internette hem çok övenler hem de “hiç işe yaramadı” diyenler var.

İşlem sonrası kaç seansta belirgin bir incelme görülüyor? Tek seans yeterli mi yoksa tekrar yapmak gerekiyor mu? Ayrıca bu yağ hücreleri tekrar oluşuyor mu, yani sonuçlar kalıcı mı?

Bazı merkezler 1 ay içinde fark görüleceğini söylerken, bazıları 3 ay beklemek gerektiğini belirtiyor. Deneyenler varsa işlem sırasında ağrı, morarma ya da hassasiyet yaşadınız mı?

Benim amacım bölgesel incelme sağlamak ve cerrahiden uzak durmak. Gerçekten işe yarıyorsa denemek istiyorum ama fiyatlar da az değil. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz.

Ben 2023 yazında soğuk lipoliz yaptırdım. Göbek bölgemde 3 seansta toplam 6 cm incelme oldu. İşlem sırasında soğuk bir çekilme hissi oluyor ama ağrı yok. Sonuçlar kalıcı gibi çünkü yağ hücreleri yok oluyor, ama eğer beslenme bozulursa başka bölgelerde yağlanma olabiliyor. Ben diyetime dikkat ettiğim için hâlâ formumu koruyorum.

Oyla 0
Bende pek işe yaramadı. Tek seans yaptırdım, doktorum 3 ay içinde fark edileceğini söyledi ama göbek bölgemde belirgin bir değişim olmadı. Hatta fotoğraflara baktım, neredeyse aynı. Sonradan öğrendim ki bu işlem kilolu kişilerden çok, bölgesel fazlalığı olanlara daha etkiliymiş. Yani herkeste sonuç aynı olmuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt