Sonbahar Gelince Saçlarım Daha Çok Dökülüyor, Bu Normal Mi?

Nurhan Doğan

Kayıtlı Üye
Sonbahar ayları geldi mi bende klasik bir saç dökülme paniği başlıyor. Yaz boyunca nispeten normal olan saçlarım, havalar serinlemeye başlayınca ciddi şekilde dökülüyor. Duş sonrası süzgeç dolu, saçımı toplarken lastiğe sarılan saç sayısı iki katına çıkmış gibi hissediyorum. Aynaya baktıkça saçlarımın daha seyrek göründüğünü düşünüyorum ve ister istemez moralim bozuluyor.

Bunun mevsimle ilgili olduğunu biliyorum ama “normal” kısmı kafamı kurcalıyor. Herkes bu kadar mı dökülüyor yoksa ben mi abartıyorum emin olamıyorum. Çevremdekilere sorduğumda kimi “benim de oluyor” diyor, kimi de hiç böyle bir şey yaşamadığını söylüyor. Bu da beni daha çok şüpheye düşürüyor.

Sonbaharda beslenme düzenim çok değişmiyor, stresim de her zamanki gibi. O yüzden sebebini tam oturtamıyorum. Bir yandan da sürekli saçlarımı kontrol etmekten kendimi alamıyorum.

Sonbaharda artan saç dökülmesi gerçekten normal kabul ediliyor mu, yoksa mutlaka araştırmak mı

Evet, sonbahar dökülmesi gerçekten çok yaygın. Ben bunu öğrendiğimde biraz rahatlamıştım. Özellikle yazın güneşten yıpranan saçlar dökülüp yenileniyor. Tabii aşırıysa yine de baktırmakta fayda var.

Benim de sadece sonbaharda oluyor. İlk başlarda korkmuştum ama her sene aynı dönemde başlayıp bitince mevsimsel olduğunu kabul ettim. Yaklaşık 1 ay sürüyor bende.

Normal deniyor ama herkesin “normal”i farklı. Bende de vardı ama demir eksikliği çıktı. Sonbahar bahanesiyle geçiştirmişim meğer. Kan tahlili yaptırmak kötü bir fikir değil.

Saç dökülmesi döneminde saç bakımını sadeleştirmek çok işe yarıyor. Fazla ürün, fazla işlem durumu daha da kötüleştiriyor. Ben minimal rutine geçiyorum.

Doktorum bunun biyolojik bir süreç olduğunu anlatmıştı. Saçlar senkronize dökülmeye giriyor. Süre uzamazsa ve açılma yoksa genelde sorun olmuyormuş.

Geri
Üst Alt