Takma Kirpik Günlük Hayatta Kullanılır Mı? Gözleri Yorar Mı?

Zehra Dinç

Kayıtlı Üye
Kızlar merhaba! 👁️

Son zamanlarda sosyal medyada herkes uzun, dolgun kirpiklerle geziyor. Ben de birkaç kez takma kirpik denedim ama hep özel günlerde taktım. Acaba günlük hayatta takma kirpik kullanmak mümkün mü?

Bazıları “alışınca hiç fark etmiyorsun” diyor, bazıları “gözleri yoruyor, batıyor” diye şikayet ediyor.

Benim deneyimim şöyle: Gün boyu takınca gözlerimde hafif ağırlık hissi oluyor ama doğru model seçilince bu neredeyse kayboluyor. Özellikle ince tabanlı, hafif kirpikler rahat oluyor. Kalın bantlı olanlar gerçekten batma yapıyor.

Ama rimel sürmekten çok daha pratik, özellikle işe giderken zamandan tasarruf sağlıyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Takma kirpik her gün kullanılabilir mi, yoksa sadece özel günler için mi uygun?

Ben 2 senedir günlükte kullanıyorum. Doğru model seçilirse hiç rahatsız etmiyor. Şeffaf bantlı olanlar hem hafif hem doğal duruyor. Gözlerim hassas olmasına rağmen hiç batma yaşamadım. Sadece kaliteli yapıştırıcı çok önemli.

Günlükte biraz ağır geliyor bana. Sabah işe giderken takıyorum ama akşam çıkarınca büyük rahatlama hissediyorum 😅 Hafif kirpikler belki olur ama kalın olanlar göz kapaklarını yoruyor. Arada sırada takmak en iyisi bence.

İlk başta zor geliyordu ama şimdi rimelden bile daha pratik buluyorum. Doğru şekilde takınca fark edilmiyor bile. Yeter ki göz şekline uygun model seç. Benim favorim kısadan uzuna giden doğal formda olanlar.

Benim gözlerim alerjik, günlükte takınca hafif kaşıntı oluyor. O yüzden özel günlerde tercih ediyorum. Ama kız kardeşim her gün takıyor, hiçbir sorun yaşamıyor. Bence tamamen göz hassasiyetine bağlı.

Ben neredeyse her gün takıyorum. İnce bantlı kirpikler kurtarıcım oldu. Rimel dökülmesiyle uğraşmıyorum artık. Akşam dikkatlice çıkartıp kutusuna koyunca defalarca kullanabiliyorum.

Geri
Üst Alt