İpek Kirpik Mi, Takma Kirpik Mi Daha Doğal Durur? Hangisi Tercih Edilmeli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gül

Kayıtlı Üye
Kızlar selam! 😍

Son zamanlarda sürekli aynı konuyu konuşuyoruz: “İpek kirpik mi yoksa takma kirpik mi daha iyi?”

İkisini de deneyen biri olarak kendi gözlemlerimi paylaşmak istedim. Takma kirpikleri özel günlerde sık sık kullanıyorum çünkü uygulaması kolay ve istediğin anda çıkarabiliyorsun. Ama bazen yapıştırıcı izi kalıyor ya da gün sonunda kenarları kalkıyor, bu da moral bozuyor.

İpek kirpik ise profesyonelce yapıldığında çok daha doğal duruyor. Sabah rimel derdi yok, 7/24 hazır bir görünüm sağlıyor. Ama düzenli bakım gerektiriyor, dikkat etmezsen erken dökülüyor.

Benim tercihim günlük kullanımda ipek kirpik, özel gecelerde ise takma kirpik. Ama herkesin yüz tipi, kirpik yapısı ve beklentisi farklı.

Peki sizce gerçekten hangisi daha doğal duruyor? Günlük hayatta hangi yöntem daha pratik ve uzun ömürlü oluyor?

Ben ikisini de denedim ama ipek kirpik açık ara önde. Takma kirpik bazen yapay görünüyor, özellikle gün ışığında fark ediliyor. İpek kirpikle sabahları hazır uyanıyorum, rimel sürmüyorum. Sadece biraz bakım istiyor, onun dışında çok pratik.

Ben takma kirpiği daha çok seviyorum çünkü istediğim zaman takıp çıkarabiliyorum. İpek kirpik güzel ama uzun süreli kullanımda beni biraz rahatsız etti. Gözlerim hassas olduğu için takması da sökmesi de zahmetliydi. Ama özel günlerde ipek kirpik gerçekten harika duruyor.

Bence doğallık açısından ipek kirpik önde. Takma kirpik ne kadar kaliteli olursa olsun yakın mesafeden belli oluyor. İpek kirpik yüzle bütünleşiyor. Yalnız ilk 2 gün suya dikkat etmek gerekiyor. Onun dışında makyaj yapmadan bile harika duruyor.

Benim kirpiklerim kısa olduğu için ipek kirpik bana çok iyi geldi. Takma kirpik taktığımda göz kapaklarım ağırlaşıyordu. Ama ipek kirpikle o hissi hiç yaşamadım. Biraz bakım istiyor ama verdiği sonuç gerçekten mükemmel.

Ben günlükte ipek kirpik, özel gecelerde takma kirpik kullanıyorum. İpek kirpik doğal ve kalıcı, takma kirpik ise daha gösterişli. Dengeyi bu şekilde kurunca iki yöntemi de seviyorum. Her gün makyajla uğraşmadan güzel görünmek büyük rahatlık.

Geri
Üst Alt