Takma Kirpik mi, İpek Kirpik mi Daha Uygun? Hangisi Daha Pratik?

Gamze Doğru

Kayıtlı Üye
Kızlar merhaba! 💫

Sanırım hepimizin kafasında aynı soru var: İpek kirpik mi yoksa takma kirpik mi daha avantajlı?

Ben ikisini de deneyen biri olarak açık konuşayım; her ikisinin de artısı ve eksisi var.

İpek kirpik profesyonelce yapıldığında harika görünüyor. Sabah kalktığında rimel sürmeden hazır oluyorsun. Ama maliyetli bir işlem, üstelik her 3–4 haftada bir bakım gerekiyor.

Takma kirpik ise çok daha uygun fiyatlı ve istediğin zaman çıkarabiliyorsun. Göz yapına göre model değiştirmek de mümkün. Tek dezavantajı, her sabah takıp akşam çıkarmak biraz zaman alıyor.

Benim çözümüm: günlükte takma kirpik, tatilde veya özel günlerde ipek kirpik. Böylece hem bütçemi koruyorum hem de her zaman bakımlı görünüyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz? İpek kirpik mi uzun vadede daha mantıklı, yoksa takma kirpik mi hem cebinize hem zamanınıza uygun?

Ben ipek kirpikten yanayım. Her sabah hazır uyanmak müthiş bir konfor. Ama fiyatlar yüksek olduğu için sürekli yaptırmak zor. Takma kirpik ara sıra iyi bir alternatif oluyor.

Takma kirpik daha ekonomik. İstediğin modelde takabiliyorsun. Haftada birkaç kez takıyorum, birkaç ay boyunca aynı seti kullanabiliyorum. İpek kirpik güzel ama biraz bakım istiyor.

Ben yoğun çalıştığım için ipek kirpik tercih ediyorum. Sabah hazırlanmaya vaktim olmuyor. Fiyat yüksek ama verdiği rahatlığa değiyor. Bir kere alışınca bırakamıyorsun.

Bence iki yöntemi dönüşümlü kullanmak en mantıklısı. Haftalık ipek kirpik bakımı yerine bazen takma kirpik takıyorum, hem gözlerim dinleniyor hem masraf azalıyor.

Ben takma kirpiği seviyorum çünkü özgürlük veriyor. İstersen tak, istersen çıkar. İpek kirpik kalıcı ama bakım zor. Günlük kullanıcı için takma kirpik daha pratik bence.

Geri
Üst Alt