Takma Kirpik Ne Kadar Dayanır? Kaç Kere Kullanılabilir?

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Kızlar selam! 💋

Takma kirpik kullanmayı seven biri olarak son zamanlarda aklıma sürekli şu soru geliyor: Bir çift takma kirpiği kaç kere kullanabiliriz?

Bazı arkadaşlarım “tek kullanımlık” diyor, bazıları ise “doğru temizlersen 10 defa bile kullanırsın” diye iddia ediyor. Bu kadar fark nereden kaynaklanıyor anlamak istedim.

Benim deneyimim şu şekilde: İlk zamanlar yapıştırıcıyı fazla sürdüğüm için kirpiklerin kökleri sertleşiyordu, çıkarırken formu bozuluyordu. Şimdi az sürüp, yapıştırıcının hafif kurumasını bekliyorum; hem daha iyi tutuyor hem de kirpikler daha uzun ömürlü oluyor.

Kullandıktan sonra hemen cımbızla yapıştırıcı kalıntılarını temizliyorum. Bazı kızlar ıslak pamukla siliyor ama bence o yöntem kirpikleri yumuşatıp şeklini bozuyor.

Kutusunda düz şekilde saklamak da çok önemli. Ben ilk zamanlar masada bırakıyordum, bir tanesi tozdan sertleşip kullanılmaz hale gelmişti 😅

Kısacası biraz özen gösterince bir kirpiği 5–8 defa rahatlıkla kullanabiliyorsun. Ama kalite farkı çok etkili; uygun fiyatlı markalar genelde iki defa bile zor dayanıyor.

Siz ne düşünüyorsunuz kızlar? Takma kirpiklerin ömrünü uzatmak için sizin kullandığınız özel bakım yöntemleri var mı?

Ben genelde 6–7 defa kullanıyorum. Her seferinde dikkatlice çıkarıp cımbızla yapıştırıcıyı temizliyorum. Pamukla silmiyorum çünkü formu bozuluyor. Kendi kutusunda saklamak çok fark ettiriyor.

Benim deneyimim markaya göre değişiyor. Bazı kirpikler 2 defa bozuluyor, bazılarını 10 defa bile kullandım. Kaliteli olanlar yıpranmıyor. Her kullanım sonrası temiz tutmak şart.

Ben kirpiklerimi ılık buharın önünde tutup yapıştırıcıyı yumuşatıyorum, böylece kolay çıkıyor. Bozulmadan 5–6 kez kullanabiliyorum. Küçük fırçayla kalıntı almak çok işe yarıyor.

Ben 3–4 defa kullanabiliyorum çünkü genelde rimel de sürüyorum üstüne. Temizlerken biraz dağılıyor ama dikkatli olunca dayanıyor. Kaliteli yapıştırıcı kullanmak da önemli.

Benim en büyük sırrım sabır. Her çıkardıktan sonra 5 dakika uğraşıyorum ama değer. 8 kullanıma kadar dayanıyor. Ucuza değil, kaliteli olana yatırım yapınca fark ediliyor.

Geri
Üst Alt