İpek Kirpik Çıkartma İşlemi Nasıl Yapılır? Zararsız Yöntemler Neler?

Sılanız

Kayıtlı Üye
Kızlar selam! 🌸

İpek kirpik taktırmak kadar çıkartmak da ayrı bir dertmiş, inanın yeni anladım. İlk başta kirpiklerim dökülmeye başlayınca birkaç tanesini elimle çekip almak istedim ama hemen pişman oldum. Göz kapaklarım kızardı, hatta kendi kirpiklerimden bile birkaç tanesi geldi 😢

Sonra internette evde ipek kirpik çıkarma yöntemlerine baktım. Bazıları “buharda yumuşat, sonra yağla temizle” diyor, bazıları “kesinlikle dokunma, uzman yapsın” diye uyarıyor.

Ben zeytinyağı ve pamuk denedim, biraz yumuşattı ama tam olarak çıkmadı. Sonra gözlerim hafif yanmaya başladı, hemen durdum. En sonunda kuaföre gidip profesyonelce sildirdim. Gerçekten fark ediyor; özel solüsyonla 10 dakikada tertemiz yaptılar, kirpiklerime zarar vermediler.

Yine de evde güvenli yöntem var mı merak ediyorum.

Sizce ipek kirpikleri evde çıkarmak güvenli mi, yoksa mutlaka profesyonele mi gidilmeli? Deneyimi olanlar paylaşsın, eminim çoğumuzun aklında aynı soru var!

Ben evde çıkarmaya kalktım, büyük hata yaptım. Gözlerim 3 gün boyunca kızardı. YouTube’da gördüğüm yöntemi denedim, hindistan cevizi yağıyla masaj yap dediler ama işe yaramadı. Sonra salona gidince 5 dakikada temizlediler. Artık kesinlikle evde denemem, çok riskli.

Ben evde buhar yöntemiyle çıkardım ama dikkatli oldum. Kaynar suya başımı yaklaştırmadım, sadece ılık buharla 5 dakika bekledim, sonra hint yağıyla yumuşatıp pamukla nazikçe sildim. Sabırla yapınca oldu ama herkesin gözü hassas, o yüzden dikkat şart.

Kesinlikle profesyonele gidin derim. Ben bir kez kendim çıkarttım, kirpiklerim azaldı. Uzmanlar özel solüsyon kullanıyor, asla yakmıyor. 200 TL verdim ama değdi. Kendi kirpiklerimi kaybetmektense bunu tercih ederim.

Benim cildim kuru olduğu için yağlı ürünler bana iyi geldi. Zeytinyağını pamuğa döküp 10 dakika bekledim, kirpikler kendiliğinden yumuşadı. Ama fazla bastırmadan yapmak gerek. Doğru şekilde yapılırsa evde çıkarmak mümkün, sabırlı olmak yeterli.

Ben her seferinde güzellik merkezine gidiyorum. Evde denediğimde gözümü tahriş etmiştim, o günden beri elimi bile sürmüyorum. Profesyonel çıkarma işlemi hem çok daha hızlı hem de kirpiklerimin dökülmesini önlüyor. Üstelik sadece 10-15 dakika sürüyor, gerçekten değiyor.

Ama “Ben evde çıkarmayı denemek istiyorum” derseniz, aşağıdaki sitede paylaşılan yöntemler bana oldukça sağlıklı göründü.

Geri
Üst Alt