Ten Rengine Göre Hangi Saç Rengi Yakışır?

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Uzun süredir saç rengimi değiştirmeyi düşünüyorum ama en çok takıldığım nokta şu: Acaba hangi saç rengi bana yakışır? Herkesin cilt tonu farklı ve bunun saç rengine çok etkisi olduğunu duydum. Mesela esmerlere küllü tonların yakışmadığını, açık tenlilere ise çok koyu renklerin yüzü sertleştirdiğini söylüyorlar.

Benim ten rengim buğdaya yakın, yazın daha esmerleşiyorum. Şimdi değişiklik yapmak istiyorum ama yanlış bir renk seçip pişman olmaktan korkuyorum. Özellikle internette o kadar çok örnek görüyorum ki kafam iyice karışıyor. Kimine çok yakışan renk, diğerine hiç olmuyor.

Ayrıca saç rengini sadece ten rengine göre mi seçmek lazım, yoksa göz rengi de etkili midir? Örneğin kahverengi gözlere hangi tonlar daha çok gider? Benim gözlerim ela, o yüzden küllü kahve mi, yoksa bal köpüğü gibi daha sıcak tonlar mı denemeliyim bilemedim.

Bir de kuaförler bazen moda renkleri öneriyor ama bana yakışıp yakışmayacağını düşünmüyorlar gibi geliyor. Benim için doğal duran ama aynı zamanda yüzümü canlandıran bir ton arayışındayım.

👉 Sizce ten rengine göre saç rengi seçimi nasıl yapılmalı? Kendi deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Benim de buğday tenliyim, bana en çok karamel ve balyajlı tonlar yakıştı. Açık renk denediğimde yüzüm solgun göründü.

Oyla 0
Esmerim, küllü tonlar hiç olmadı. Daha çok sıcak kahve tonları ve çikolata kahve bana çok yakışıyor. Ten renginle kontrast önemli bence.

Oyla 0
Göz rengi de etkili. Ben ela gözlüyüm, bal köpüğü ve altın kahve bana çok yakıştı. Ela gözleri daha belirgin yapıyor.

Oyla 0
Kuaförler hep moda rengi öneriyor ama ben kendi tenime göre seçim yapınca çok daha iyi sonuç aldım. Bence önce ufak bir ton değişimi dene, sonra aç.

Oyla 0
Geri
Üst Alt