Ten Rengine Göre Saç Renk Seçimi ve Tavsiyeleri

Yıldız

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar,

Saç rengi değiştirmek istiyorum ama seçim yaparken en çok zorlandığım konu ten rengiyle uyum oluyor. Açık tenli arkadaşlarımda küllü sarılar ve platin tonlar çok hoş duruyor ama bende yapay görünebilir diye korkuyorum. Benim ten rengim buğday, gözlerim kahverengi.

Araştırdığımda şöyle öneriler gördüm:
  • Açık tenlilere küllü sarılar, platinler, açık kahveler çok yakışıyor.
  • Buğday tenliler için karamel, bal köpüğü, çikolata kahve öne çıkıyor.
  • Esmer tenlilerde ise siyah, koyu kahve, kızıl tonları güçlü bir ifade katıyor.
Ama tabii ki bu iş sadece ten rengine bağlı değil; yüz şekli, göz rengi ve tarz da çok etkili.

Benim aklımda şu soru var:
👉 Ten rengine göre doğru saç rengini nasıl seçtiniz ve sizde nasıl bir fark yarattı?

Ben açık tenliyim, uzun süre koyu kahve kullandım ama yüzümü sert gösterdi. Sonra küllü sarıya geçtim, çok daha doğal oldu. Ten rengine göre renk seçimi gerçekten çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Ben buğday tenliyim. Önce küllü kahve denedim ama solgun gösterdi. Sonra karamel ve bal köpüğü tonlarına geçtim, cildim çok daha canlı göründü. Kuaförüm de bu tonların bana daha uygun olduğunu söyledi.

Oyla 0
Esmerim ve siyah saç bende çok sert duruyordu. Çikolata kahve denedim, daha yumuşak ve doğal bir ifade kazandım. Bence ten rengine uygun renk seçmek göründüğünden daha önemli.

Oyla 0
Ben buğday tenliyim. Uzun süre yanlış renkler kullandım, yüzüm hep yorgun görünüyordu. Çikolata kahveye geçince çevremden çok olumlu yorum aldım. Demek ki doğru renk seçimi insanın enerjisini bile yansıtıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt