Tırnak Katman Katman Ayrılıyorsa Ne Yapmalı? Gerçekten İşe Yarayan Çözüm Var mı?

Berfin Doğanay

Kayıtlı Üye
Kızlar merhaba 🌼 Son birkaç aydır tırnaklarımın ucu katman katman ayrılmaya başladı. Oje sürmek imkânsız hale geldi, sürekli soyuluyor. Vitamin eksikliği olabilir diye düşündüm ama kan testim normal çıktı. Acaba çok sık oje sürmek mi sebep oluyor?

Bir ara tırnak güçlendirici kullandım ama işe yaramadı. Hatta bazıları daha da kırılgan yaptı. Şu an sadece tırnak cilası ve nemlendirici krem kullanıyorum. Doğal yöntemlerle güçlendirmek istiyorum ama ne işe yarar emin değilim.

👉 Tırnak ayrılmasını durdurmak için siz ne yaptınız? Gerçekten işe yarayan bir bakım öneriniz var mı?

Bende de aynı sorun vardı, tırnaklarım soyuluyordu. Doktorum biotin ve çinko desteği önerdi. 2 ay düzenli kullandım, fark inanılmaz. Ayrıca tırnakları suyla fazla temas ettirmemeye çalışıyorum. Her bulaşıkta eldiven takıyorum.

Oyla 0
Ben E vitamini yağı ile bakım yapıyorum. Haftada 2 kez tırnakları ılık suda bekletip üzerine yağı sürüyorum. Katmanlaşma azaldı. Ayrıca metal törpü yerine cam törpü kullanmak çok fark ediyor.

Oyla 0
Tırnak ayrılması genelde nemsizlikten oluyor. Ben her akşam badem yağı sürüyorum. Gündüz el kremiyle destekliyorum. Tırnak güçlendirici ojeleri her gün yenilemek yerine haftada 1 uygulamak daha etkili.

Oyla 0
Benim kurtarıcım Hard as Nails – Sally Hansen oldu. Tırnakları sertleştirip soyulmayı önlüyor. 1 hafta içinde fark ettim. Ama her gün değil, 2-3 günde bir uygulamak gerekiyor. Sürekli sürmek de zarar verebilir.

Oyla 0
Ben doğal karışım yapıyorum: limon suyu + zeytinyağı. Tırnaklarımı 10 dakika içinde bekletiyorum. Hem parlaklık veriyor hem soyulmayı durduruyor. 1 ay düzenli yapınca fark net görülüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt