Tırnak Kırılması Neden Olur? Gerçekten Vitamin Eksikliğinden Mi Kaynaklanıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sevilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sevilay

Kayıtlı Üye
Selam kızlar 🌸

Son zamanlarda tırnaklarımla aram hiç iyi değil. Eskiden ne güzel uzardı, şimdi biraz şekil alsa hemen kırılıyor. Ojeyi sürüyorum, tam kurumadan minik bir harekette hemen çatlıyor! O kadar uğraşıp emek verdiğin şeyin saniyede bozulması gerçekten moral bozuyor.

Önce düşündüm, dedim ki “çok aseton kullanıyorum herhalde”. Çünkü her oje değişiminde bol bol siliyorum. Ama sonra fark ettim, sadece bu değilmiş. Arkadaşım “vitamin eksikliğinden de olabilir, özellikle biotin düşükse” dedi. Açıkçası saçlarım da dökülüyordu, galiba bir bağlantı var.

Biraz araştırınca gördüm ki bu işin tek bir nedeni yok. Beslenme eksikliği, sık su teması, deterjan, stres… Hepsi etkiliyormuş. Hatta bazı dermatologlar “fazla kahve tüketimi bile tırnak sağlığını etkiler” demiş.

Şimdi eldivensiz bulaşık yıkamıyorum, badem yağıyla masaj yapıyorum. Ufak bir fark hissetmeye başladım ama eski haline gelmesi zaman alacak gibi.

Siz ne düşünüyorsunuz? Tırnak kırılması gerçekten içeriden mi geliyor, yoksa dışarıdan yaptığımız hatalardan mı kaynaklanıyor? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Belki birbirimize biraz destek oluruz 💬

Bende D vitamini eksikliği çıkmıştı, tırnaklarım sürekli kırılıyordu. 2 ay takviye kullandım, bir de eldivenle bulaşık yıkamaya başladım. Şu an tertemiz, pürüzsüz oldular. Gerçekten içeriden destek şart.

Oyla 0
Benim suçum asetondu! Her gün oje değiştiriyordum, tırnaklar resmen soyuldu. Artık asetonsuz çıkarıcı kullanıyorum, haftada bir zeytinyağı ve limonla bakım yapıyorum. Denemeyen mutlaka denesin.

Oyla 0
Benimki tamamen beslenmeyle ilgiliydi. Diyet yaparken protein almadım, tırnaklar hemen kırılmaya başladı. Yumurtayı ve bademi ekleyince toparladılar. Biotin takviyesi de işe yarıyor.

Oyla 0
Sürekli suyla uğraşınca tırnaklarım yumuşuyordu. Şimdi sıcak su yerine ılık kullanıyorum, bir de el kremiyle bakım yapıyorum. E vitamini yağı inanılmaz güçlendiriyor.

Oyla 0
Ben fark ettim ki stresliyken tırnaklarım pul pul soyuluyor. Artık akşamları sakinleşmek için el masajı yapıyorum, hem rahatlatıyor hem güçlendiriyor. Tırnak sağlığı sadece bakım değil, biraz da ruh haliyle alakalı bence.

Oyla 0

Oyla 0
Geri
Üst Alt