Tırnak Mantarı İçin Doğal Yöntemler Mi Yoksa İlaç Mı Daha Etkili?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ülkü
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ülkü

Kayıtlı Üye
Ben başta ilaçtan korktum. “Doğal yollarla geçer” dedim. Sirke banyosu yaptım, karbonat sürdüm, çay ağacı yağı denedim. İlk günlerde hafif düzelme oldu ama sonra aynı yere döndü. Mantar inatçıymış.

Sonra doktora gittim, ilaç verdi. O zaman fark ettim ki doğal yöntemler destek olur ama tek başına yeterli değil. Tırnak yapısı zaten yavaş yenileniyor, bu yüzden kimyasal tedavi gerekebiliyor. Ama içim hâlâ karışık. Çünkü doğal yöntemler zararsız hissi veriyor, ilaçlar ise yan etki korkusu yaratıyor.

Sizce hangisi daha doğru? Evde doğal yöntemlerle tedavi mi, yoksa ilaçla profesyonel çözüm mü?

Ben önce doğal yöntemlerle denedim, geçmedi. Sonra ilaca başladım, iki ayda sonuç aldım. Ama doğal yöntemleri destek olarak kullanmak iyi oluyor. Mesela sirke banyosu hâlâ yapıyorum.

Oyla 0
İlaç şart. Ben yıllarca evde uğraştım, mantar hep geri geldi. Doktor kontrolü olmadan geçmiyor. Ama ilaç sürecinde tırnak temizliğine dikkat etmek çok önemli.

Oyla 0
Doğal yöntemler ilk aşamada etkili olabilir. Bende çok hafifti, sirke işe yaramıştı. Ama ilerlediyse mutlaka ilaç gerekiyor. Her aşamada farklı çözüm var bence.

Oyla 0
Ben ilaçtan korktum, sadece doğal yollarla ilerledim ama geçmedi. En sonunda mecburen ilaç başladım ve gerçekten fark etti. Şimdi anlıyorum ki ikisini dengelemek lazım.

Oyla 0
Doğal yöntemler moral veriyor ama kalıcı değil. Ben ilaçla tedavi oldum, sonra ara ara sirke banyosu yapıyorum. İkisini birlikte yürütmek en mantıklısı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt