Tırnak Mantarı İçin Hangi Doktora Gidilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ayla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ayla

Kayıtlı Üye
İlk fark ettiğimde internette o kadar çok şey okudum ki, kime gideceğimi şaşırdım. Kimisi “cilt doktoruna git”, kimisi “enfeksiyon uzmanı bakar” diyor. Ben başta aile hekimine gittim, o da dermatolojiye yönlendirdi. Tırnak mantarı deyip geçiliyor ama aslında uzun süren bir tedavi gerektiriyor.

Doktora gidene kadar kendi kendime ilaçlar aldım, işe yaramadı. Sonra öğrendim ki herkesin mantar türü farklı olabiliyormuş. Bazısı yüzeyde, bazısı tırnağın derininde. Dermatologum mikroskobik test yaptı, hangi mantar türü olduğunu belirledi ve ona göre ilaç verdi.

Bu süreçte anladım ki yanlış yönlendirmelerle zaman kaybetmek, mantarın yayılmasına neden oluyor.

Sizce ilk adımda hangi doktora gitmek en doğru olurdu? Dermatolog mu, yoksa başka bir uzman mı?

Ben direkt dermatoloğa gittim, iyi ki de öyle yapmışım. Oje ya da doğal karışımlarla uğraşmak yerine doğru teşhis almak en önemlisiymiş. Birkaç hafta içinde düzelme başladı.

Oyla 0
Ben önce cildiye sonra mikoloji testine yönlendirildim. Aslında süreç biraz karışık ama doğru doktoru bulmak çok fark ettiriyor. Her doktor aynı ilacı yazmıyor çünkü mantar türü değişiyor.

Oyla 0
Tırnak mantarını küçümsememek gerekiyor. Ben yanlışlıkla güzellik salonunda kaptım. Dermatolog hem ilaç hem tırnak bakımı önerdi. Şimdi her şey normale döndü.

Oyla 0
Aile hekimim bana da dermatoloji dedi. Ama ben biraz geç gittim, pişmanım. Ne kadar erken müdahale, o kadar hızlı iyileşme.

Oyla 0
Bence direkt cildiye şart. Çünkü mantar enfeksiyonu cilt altına da yayılabiliyor. O yüzden erken teşhis çok önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt