Tırnak Sararmasını Geçirmek İçin Ne Yapılmalı?

Gülçin Tunç

Kayıtlı Üye
Tırnak sararması öyle bir şey ki, insanın bakımlı hissini bile yok ediyor. Ne kadar oje sürsen de altındaki ton belli oluyor. Artık ben açık renk bile süremiyorum, çünkü altındaki sarılık daha da belirginleşiyor.

Şimdi oje molasındayım. Tırnak bakım yağları, limonlu maskeler, E vitamini kapsülleri… hepsini sırayla deniyorum. Ama kalıcı bir çözüm bulamadım. Sanırım sadece yüzey beyazlatmak değil, tırnağı kökten beslemek gerekiyor.

Bazıları tırnak banyosu öneriyor: ılık su, limon suyu ve biraz karbonat. Denedim, anlık ferahlık sağlıyor ama kalıcı etki istiyorum.

Sizce tırnak sararmasını geçirmek için gerçekten işe yarayan yöntem ne? Sadece dıştan mı müdahale etmeli, yoksa içten de destek gerek mi?

Bence hem içten hem dıştan destek şart. Ben çinko ve biotin takviyesi aldım, dıştan da limonlu bakım yaptım. 2 ayda tamamen açıldı.

Oyla 0
Ben limonlu su yerine beyaz sirke kullandım. Antibakteriyel etkisi var, tırnak rengi açıldı. Ama her gün değil, haftada 2 yeterli.

Oyla 0
Ben manikür setimi düzenli dezenfekte etmeye başladım. Tırnak sararmasının bir nedeni de mikrobik olabilir. Temizlik önemli.

Oyla 0
Ben soğuk pres zeytinyağıyla gece bakımı yapıyorum. Eldiven takıp sabaha kadar bekletiyorum. Hem renk açıldı hem tırnak güçlendi.

Oyla 0
Ben doktor kontrolünde biotin kullandım. Takviye işe yarıyor ama sabır gerekiyor. Tırnak kendini yenileyene kadar en az 6 hafta sürüyor.

Oyla 0
Bence hem içten hem dıştan destek şart. Ben çinko ve biotin takviyesi aldım, dıştan da limonlu bakım yaptım. 2 ayda tamamen açıldı.
Kesinlikle bu yazılan yöntem çok işe yarıyor. Sabır ve düzenli bakımla bu sorunun üstesinden bu yöntem sayesinde gelebilirsiniz. Arkadaşın yazdıklarını denedim şükür kurtuldum diyebilirim. Allah razı olsun 🥰

Oyla 0
Geri
Üst Alt