Topuk Çatlakları İçin Evde Ne İyi Gelir?

Yaren Polat

Kayıtlı Üye
Kış ayları yaklaşınca en çok rahatsız olduğum şeylerden biri topuk çatlakları. Özellikle kuru havalarda cildim daha hassaslaşıyor ve topuklarım hemen sertleşiyor. Her akşam krem sürmeye çalışıyorum ama sabah kalktığımda sanki hiçbir şey sürmemişim gibi oluyor. Çorap giysem bile nemi tutamıyor gibi hissediyorum.

Bir dönem ponza taşı kullanıp ölü deriyi temizledim, sonra nemlendirici sürdüm, o zaman biraz faydasını gördüm ama kalıcı olmadı. Sanırım hem düzenli bakım hem de doğru ürün gerekiyor. Market kremleri kısa süreli etki ediyor. “Topuk kremi” diye satılan ürünlerin çoğu da yağlı his bırakıyor ama çatlakları onarmıyor.

Bir arkadaşım “vazelin ve limon karışımı dene” dedi, diğeri “gece kalın çorapla uyursan sabaha yumuşar” diye önerdi. Denedim, biraz işe yaradı ama kalıcı çözüm olmadı.

Sizce topuk çatlaklarına evde ne iyi gelir? Gerçekten işe yarayan bir karışım veya ürün var mı?

Ben gece yatmadan önce yoğun E vitaminli krem sürüp çorapla uyuyorum. Düzenli yaptığımda birkaç günde fark ediyor. Cilt yumuşuyor, çatlaklar belirgin şekilde azalıyor.

Oyla 0
Kuru deriyi temizlemek çok önemli. Ben haftada iki kez ılık suya biraz sirke ekleyip ayak banyosu yapıyorum. Sonra Shea yağı sürüyorum, sabaha kadar etkisini gösteriyor.

Oyla 0
Ben CeraVe’nin yenileyici aya kreminden çok memnunum. İçeriğinde üre var, sertleşmiş deriyi yumuşatıyor. Düzenli kullanımda çatlaklar tamamen kapanıyor.

Oyla 0
Evde bal ve zeytinyağı karışımıyla maske yapıyorum. 20 dakika bekletip yıkıyorum, ardından kalın bir krem sürüyorum. Doğal ama etkili bir yöntem, cildi hemen toparlıyor.

Oyla 0
Ben vazelinle karıştırılmış Hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Her akşam sürüp çorap giyiyorum. İki günde bile fark ediyor, topuklar pürüzsüzleşiyor. Sabırla düzenli yapmak şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt