Tüy Dökücü Krem mi, Ağda mı Daha Az Tahriş Ediyor?

Hülya Demirtaş

Kayıtlı Üye
Ne kadar dikkat edersem edeyim, tüy alma işlemi sonrası cildimde tahriş oluyor. Özellikle bacak ve kol bölgem kızarıyor, bazen de minik sivilceler çıkıyor. Uzun zamandır ağda yapıyordum ama artık canım çok yanıyor ve sonrasında kızarıklık geçmiyor. Tüy dökücü krem kullanmak istedim, o da bazen cildimi yakıyor gibi hissettirdi.

Karma bir cildim var ama vücudumun bazı yerleri çok hassas. O yüzden “hangisi daha az tahriş eder” konusunu bir türlü çözemedim. Ağda daha uzun süre pürüzsüzlük sağlıyor ama acılı bir süreç. Krem pratik ama sanki tüyleri tam kökten almıyor. Üstelik kokusu da rahatsız edici olabiliyor.

Bir arkadaşım “duşta kullanılan tüy dökücü kremler daha yumuşak” dedi, diğeri “soğuk ağda bantları cildi daha az zorluyor” dedi. Kafam karıştı açıkçası.

Sizce tüy dökücü krem mi yoksa ağda mı daha az tahriş ediyor? Gerçekten hangisi cilde daha nazik?

Benim cildim hassas, o yüzden ağda bana fazla geliyor. Tüy dökücü krem kullanıyorum ama sonrasında mutlaka nemlendirici sürüyorum. Böylece kızarıklık olmuyor, cilt yumuşak kalıyor.

Oyla 0
Ağda daha uzun süre pürüzsüz bırakıyor ama öncesinde peeling yapıp sonrasında soğuk kompres uygularsan tahriş olmuyor. Ayrıca doğal içerikli ağdalar cildi daha az yıpratıyor.

Oyla 0
Ben duşta kullanılan tüy dökücü kremleri tercih ediyorum. Hem pratik hem de tahriş yapmıyor. Özellikle aloe veralı olanlar cildi yatıştırıyor. Düzenli kullanımda sorun yaşamıyorum.

Oyla 0
Tüy dökücü kremler hızlı ama bazı markalar kimyasal kokuyor. Ben soğuk ağda bantlarını tercih ediyorum. İlk başta biraz acı veriyor ama sonuç uzun süre kalıcı oluyor.

Oyla 0
Ben epilatör sonrası losyonla cildi yatıştırıyorum, en az tahriş o şekilde oluyor. Eğer krem kullanacaksan mutlaka önce küçük bir bölgede dene. Her cilt aynı tepkiyi vermiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt