Tüy Dökücü Krem mi Jilet mi? Ciltte Hangisi Daha Az Tahriş Yapıyor?

Cemre Soylu

Kayıtlı Üye
Cildim hassas olduğu için epilasyon sonrası hep tahriş yaşardım. Bu yüzden yıllardır jiletle alıyordum ama bazen kıl dönmesi ve batık problemi canımı sıkıyordu. Geçen ay bir arkadaşımın önerisiyle tüy dökücü krem denedim. Kokusunu sevmesem de kolay uygulandığı için cazip geldi.

Ancak 2 gün sonra kol altımda hafif kızarıklık ve yanma başladı. Sonra fark ettim ki her krem her cilde uygun değilmiş. İçeriğe dikkat etmek gerekiyormuş. Yine de bazı bölgelerde jilete göre daha az tahriş yaptığını söyleyebilirim. Hâlâ tam karar veremedim.

Siz hangi yöntemi daha tahrişsiz buluyorsunuz? Tüy dökücü mü, jilet mi sizin cildinize daha nazik davranıyor?

Jilet benim için her zaman pratikti ama sürekli batık ve kararma yapıyordu. Tüy dökücü kremi ilk kez yazın denedim, sonuç olarak daha pürüzsüz bir his verdi ama etkisi kısa sürdü. Ayrıca bazı bölgelerde kızarıklık yaptı. Bu yüzden hassas ciltler için olan formülleri tercih etmek gerekiyor.

Oyla 0
Ben bacaklarımda jilet, kol altı gibi hassas bölgelerde ise tüy dökücü krem kullanıyorum. Çünkü kol altım çok çabuk tahriş oluyor. Jilet orada kararma yapıyor. Krem ise daha nazik ama uygulama sonrası mutlaka nemlendirici sürüyorum. Yoksa cildim yanıyor gibi oluyor.

Oyla 0
Tüy dökücü kremler zaman kazandırıyor ama içerikleri biraz sert. Erkek olarak göğüs bölgemde denedim ve iki günde kızarıklık başladı. Jilet bana göre daha güvenli ama jilet sonrası doğru ürün kullanmazsanız o da batık yapıyor. Yani her yöntemin artı eksi yönü var.

Oyla 0
Geri
Üst Alt