Vichy Dercos Dökülme Karşıtı Şampuan Ne Kadar Sürede Sonuç Verir?

Nilay Türker

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle uğraşan biri olarak bir ürünü kullanmaya başladığımda en çok kafama takılan şey, ne kadar sürede etkisini göstereceği oluyor. Vichy Dercos dökülme karşıtı şampuanı da bu yüzden araştırıyorum. Çünkü daha önce denediğim bazı ürünler ilk başta umut verip sonra hiçbir fark yaratmamıştı. Bu da insanın motivasyonunu ciddi şekilde düşürüyor.

Şampuanı düzenli kullanmanın önemli olduğunu biliyorum ama yine de belli bir süreden sonra gözle görülür bir değişim bekliyorum. Duş sırasında dökülen saç miktarının azalması, saçların biraz daha güçlü hissettirmesi gibi küçük sinyaller bile benim için önemli. Ancak bunun kaç haftada ya da kaç ayda olacağı konusunda net bir bilgi bulmak zor.

Bazı kullanıcılar birkaç haftada fark ettiklerini söylüyor, bazıları ise aylar sonra bile net bir sonuç alamadığını yazmış. Bu kadar farklı yorum görünce ister istemez kararsız kalıyorum. Sabırlıyım ama boşuna zaman ve para harcamak da istemiyorum.

Vichy Dercos dökülme karşıtı şampuan düzenli kullanıldığında genelde kaç hafta ya da ay içinde etkisini göstermeye başlıyor?

Ben yaklaşık 3 haftadan sonra dökülmede azalma fark ettim. İlk başta hiçbir değişiklik yok gibiydi ama duş sırasında dökülen saç sayısı yavaş yavaş azaldı. Tam anlamıyla farkı görmek ise 2 ayı buldu diyebilirim. Sabır isteyen bir ürün.

Bende ilk ay çok net bir sonuç olmadı. Açıkçası bırakmayı bile düşündüm. Ama ikinci ayda saçlarımın daha güçlü hissettirdiğini fark ettim. Dökülme tamamen bitmedi ama belirgin şekilde yavaşladı.

Mevsimsel dökülme yaşıyordum. Yaklaşık 1 ay sonunda toparlama sürecini hızlandırdı. Tek başına mucize değil ama süreci destekliyor. Hemen sonuç bekleyenler için uygun olmayabilir.

Benim saç dökülmem stres kaynaklıydı. 4–5 hafta sonra fark görmeye başladım. Özellikle tararken dökülen saç sayısı azaldı. Düzenli kullanım şart.

3 ay kullandım. İlk ay sadece saç derisinde ferahlık hissettim, ikinci ayda dökülme azaldı. Yani kısa sürede değil ama zamanla etkisini gösteriyor.

Geri
Üst Alt