Vichy Dercos Psolution Hassas Saç Derisinde Kullanılır mı?

Melike Erdoğan

Kayıtlı Üye
Hassas saç derisine sahip olan biri olarak yeni bir ürün denemek benim için her zaman riskli oluyor. Yanlış bir şampuan kullandığımda saç derim hemen kızarıyor, kaşınıyor ve gün boyu rahatsız edici bir gerginlik hissi oluşuyor. Bu yüzden Vichy Dercos Psolution gibi daha “medikal” görünen ürünleri denerken iki kere düşünüyorum.

Bir yandan saç derimdeki pullanma ve kabuklanmayı azaltmak istiyorum, diğer yandan hassasiyetin artmasından korkuyorum. Daha önce kepek ve dermatolojik etki vadeden bazı ürünler saç derimi iyice tahriş etmişti. Psolution’un hassas saç derisinde gerçekten tolere edilip edilmediğini merak ediyorum.

Kullananların özellikle kızarıklık, yanma veya kaşıntı gibi yan etkiler yaşayıp yaşamadığını bilmek benim için çok önemli. İlk kullanımda değil, uzun vadede saç derisinin nasıl tepki verdiğini öğrenmek istiyorum.

Vichy Dercos Psolution şampuan hassas saç derisine sahip kişiler tarafından güvenle kullanılabiliyor mu?

Benim saç derim oldukça hassas ve çoğu ürüne tepki verir. Psolution’u kullanırken yanma ya da kızarıklık yaşamadım. Aksine saç derim zamanla daha sakinleşti. Benim için olumlu bir deneyim oldu.

İlk birkaç kullanımda hafif bir gerginlik hissettim ama sonrasında bu geçti. Hassas saç derisi için dikkatli ve seyrek kullanmak önemli. Dozunda kullanınca sorun yaşamadım.

Hassas ciltliyim ve bu şampuanı dermatoloğum önermişti. Pullanmayı azaltırken saç derimi tahriş etmedi. Diğer ürünlere göre daha nazik buldum.

Bende kaşıntı yapmadı ama her gün kullanınca kuruluk hissi oldu. Gün aşırı kullanınca daha dengeli oldu. Hassas saç derisi için uygun ama kontrollü kullanım şart.

Saç derim hem hassas hem pullanmalıydı. Psolution ile rahatlama yaşadım. Tamamen sorunsuz demem ama doğru kullanımla tolere edilebilir bir ürün.

Geri
Üst Alt