Vücut Bakımında Kolajen İçeren Ürünler Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Simge Tokgöz

Kayıtlı Üye
Son dönemde kolajen neredeyse her üründe var. Şampuanda, seruma, losyonda… Vücut bakım ürünlerinde de kolajen içeren losyonları sıkça görmeye başladım. "Cilt elastikiyetini artırıyor, yaşlanmayı geciktiriyor" gibi vaatlerle satılıyor ama gerçekten işe yarıyor mu, emin olamıyorum.

Ben yaklaşık 1 aydır kolajen destekli vücut kremi kullanıyorum. Cildimde bir yumuşama oldu ama bunun kolajenden mi kaynaklandığını anlamak zor. Belki uzun vadeli kullanımda etkisi görülür.

Siz kolajen içeren ürünlerin vücut bakımında işe yaradığını düşünüyor musunuz, yoksa bu biraz pazarlama mı?

Kolajen destekli vücut kremini 2 ay önce kullanmaya başladım. Özellikle cildimde elastikiyet kaybı hissetmeye başlamıştım. Ürün düzenli kullanımda bence fark yaratıyor ama bu tek başına kolajenden mi, nemlendiricilik etkisinden mi emin değilim. Aynı zamanda hidrolize kolajen takviyesi de alıyorum. Kombin çalışıyor gibi.

Oyla 0
Ben bu tarz ürünlere biraz mesafeli yaklaşırdım ama kış aylarında cildim çok donuk görünmeye başlayınca denemek istedim. Kolajen içerikli vücut losyonu kullandım. Cilt daha esnek oldu, özellikle diz ve dirsek bölgemde toparlanma fark ettim. Ama bu tip ürünlerde düzenli kullanım en önemli faktör bence.

Oyla 0
Açık konuşayım, “kolajen içerikli ürün” ibaresi bana önce pazarlama oyunu gibi geldi. Ama bir arkadaşımın önerisiyle aldığım ürünü 3 haftadır kullanıyorum. Özellikle banyodan sonra uyguluyorum. Vücut dokusunda sıkılaşma hissi başladı. Belki tam değil ama işe yaradığını hissettiriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt