Yağlı Cilt İçin En Etkili Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Yaren Cantürk

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır denemediğim ürün kalmadı. Köpük temizleyici, toniği, matlaştırıcı kremi, serumları… Ama cildim hâlâ sabah parlıyor. Artık şunu fark ettim: ürün değil, rutin önemli. Ama nasıl bir sıralama olmalı emin değilim.

Bazı günler tonik sonrası nemlendirici sürünce cildim daha çok yağlanıyor. Bazı günler serum kullanmazsam gergin hissediyorum. O kadar kararsız kaldım ki! Instagram’da gördüklerimi deniyorum ama hepsi farklı söylüyor.

Ben düzenli bir rutin istiyorum; sabah-akşam aynı şekilde uygulayıp cildimi dengeye getireyim.

Sizce yağlı cilt için en etkili bakım rutini nasıl olmalı? Ürün sırası gerçekten bu kadar fark yaratıyor mu?

Evet, sıralama çok fark ediyor. Ben sabah: jel temizleyici → tonik → serum → su bazlı nemlendirici → güneş kremi yapıyorum. Akşam ise çift aşamalı temizlik. Düzenli olunca cilt sakinleşti.

Oyla 0
Ben retinol içeren serum kullanmaya başladım. Cilt yenilenince sebum dengesi kuruldu. Ama yavaş başla, haftada iki yeterli.

Oyla 0
Sabah temizleyici yerine sadece suyla yıkamayı dene. Fazla sabun bazlı ürün cildi daha çok yağlandırıyor. Bende işe yaradı.

Oyla 0
Ben yeşil çaylı tonik kullanıyorum, doğal denge sağlıyor. Cildim gün boyu mat kalıyor. Özellikle yazın müthiş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt