Aşırı Yağlı Cilt Neden Olur ve Nasıl Dengelenir?

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Cildimle barışmak istiyorum ama olmuyor. Sanki ne yaparsam yapayım, bir saat sonra yeniden parlıyor. Bazen makyaj altında bile yağ birikiyor. Son zamanlarda fark ettim; stresliyken daha çok oluyor. Hormonlarla alakalı olabilir mi diye düşünüyorum.

Bir arkadaşım “çok yıkıyorsun, cilt savunmaya geçiyor” dedi. Haklı olabilir. Çünkü günde üç defa köpükle yıkıyordum. Belki de aşırı temizlik de dengeyi bozuyor.

Artık denge istiyorum; ne fazla kuruluk ne yağ patlaması.

Sizce aşırı yağlı cildin sebebi ne olabilir? Dengeyi sağlamak için nelere dikkat etmek gerekiyor?

Hormonlar büyük etken. Ben doğum kontrol hapını bırakınca yağlanma arttı. Doktorum hormon testleri istedi, sebep o çıktı. İçsel faktörleri de kontrol ettir.

Oyla 0
Ben stresle yağlanan ciltlerdenim. Meditasyon, su içmek ve dengeli uyku bile fark ettiriyor. Cilt sadece kozmetikle değil, ruh haliyle de dengeleniyor.

Oyla 0
Ben fazla temizlikle mahvetmiştim. Dermatoloğum günde iki defa yıka, daha fazlası savunma mekanizmasını tetikliyor dedi. Haklıymış.

Oyla 0
Yanlış nemlendirici büyük hata. Silikonlu kremler gözenek tıkar, cilt tepki olarak daha çok yağ üretir. Etikete bak, “non-comedogenic” olsun.

Oyla 0
Ben kil maskesiyle haftada bir arındırıyorum, ama sonrası mutlaka nem. Yoksa cilt yine yağlanıyor. Denge bu kadar hassas işte.

Oyla 0
Geri
Üst Alt