Yağlı Ciltler İçin En İyi Makyaj Bazı Hangisi?

Kevser Altun

Kayıtlı Üye
Ne kadar dikkat edersem edeyim, makyajım birkaç saat içinde dağılmaya başlıyor. Özellikle alın ve burun kısmım kısa sürede yağlanıyor ve parlıyor. Fondöten oturmuyor, pudra tutmuyor, hatta bazı günler sanki yüzümden kayıyormuş gibi hissediyorum. Bu yüzden artık iyi bir makyaj bazına yatırım yapmaya karar verdim ama hangi ürünü seçeceğimi bilemiyorum.

Bir arkadaşım silikon bazlı ürünlerin cildi mat tuttuğunu söyledi ama bazen onlar gözenekleri tıkıyor. Su bazlılar daha hafif ama fazla dayanıklı değil. “Yağ kontrolü sağlayan ama cildi kurutmayan bir baz” bulmak gerçekten zor. Ayrıca bazı bazlar fondötenle uyumsuz oluyor; sürünce topaklanma yapıyor, makyaj da bozuluyor.

Kısacası istiyorum ki baz hem yağlanmayı kontrol etsin hem de makyajı uzun süre sabit tutsun. Özellikle yaz aylarında bu durum iyice sorun haline geliyor.

Sizce yağlı ciltler için en iyi makyaj bazı hangisi? Gerçekten işe yarayan bir öneriniz var mı?

Benim için en iyi baz NYX Shine Killer oldu. Cildi kurutmadan matlık sağlıyor. Gün içinde parlamayı ciddi şekilde azaltıyor. Üzerine fondöten de çok düzgün oturuyor, kesinlikle tavsiye ederim.

Oyla 0
L’Oréal Infallible Mat baz bence mükemmel. Hafif silikonlu yapısı sayesinde ciltte pürüzsüz bir yüzey oluşturuyor. Özellikle yazın T bölgesindeki yağlanmayı kontrol altına alıyor.

Oyla 0
Ben su bazlı olan Catrice Prime and Fine kullanıyorum. Ağırlık yapmıyor, makyajı uzun süre sabit tutuyor. Uygun fiyatlı olmasına rağmen etkisi harika. Cilt daha dengeli hale geliyor.

Oyla 0
Fenty Beauty’nin Pro Filt’r bazı gerçekten fark yaratıyor. Pahalı ama çok bereketli. Sabah sürdüğümde akşama kadar parlamıyor. Makyaj da bozulmadan kalıyor. Özellikle yağlı ciltler için birebir.

Oyla 0
Benefit POREfessional benim yıllardır vazgeçilmezim. Gözenekleri görünmez hale getiriyor, cilt pürüzsüzleşiyor. Üstelik fondötenle çok iyi bütünleşiyor. Yağlı ciltlerde inanılmaz etkili.

Oyla 0
Geri
Üst Alt