Yağlı Ciltli Erkekler Hangi Ürünleri Kullanmalı?

Bülent Doğan

Kayıtlı Üye
Uzun süredir cildimin yağlı olduğunu biliyorum ama açıkçası bununla ne yapmam gerektiğini yeni yeni sorgulamaya başladım. Gün içinde özellikle alın ve burun bölgesi parlıyor, akşam saatlerine doğru yüzüm sanki yıkanmamış gibi ağır bir his veriyor. İlk zamanlar bunun çözümünün yüzümü daha sık yıkamak olduğunu düşünüyordum ama işe yaramadığı gibi bazen daha da kötüleştiğini fark ettim.

Biraz araştırma yapınca bu sefer de ürün konusu kafamı karıştırdı. Jel temizleyiciler mi daha iyi, köpük mü, yoksa klasik ürünler yeterli mi? Herkes “yağsız”, “oil-free”, “matlaştırıcı” gibi terimler kullanıyor ama hangisi gerçekten gerekli, hangisi gereksiz bilmiyorum. Bir de alkol içeren ürünler var; ilk başta ferahlatıyor ama sonrasında cildin daha çok yağ ürettiğini söyleyen çok kişi var.

En çok kararsız kaldığım konu nemlendirici oldu. Yağlı ciltliyken nemlendirici kullanmak bana uzun süre mantıksız gelmişti. Ama kullanmayınca cildin daha fazla yağ ürettiğini okudukça kafam karıştı. Maskeler, tonikler, ek ürünler derken iş iyice büyüyor.

Ben bu işi abartmadan ama doğru şekilde yapmak istiyorum. Gerçekten işe yarayan temel ürünleri bilmek benim için yeterli.

Yağlı ciltli bir erkek için gerçekten gerekli ve faydalı olan ürünler hangileri?

Ben de uzun süre yağlı ciltle yanlış şekilde mücadele ettim. Alkol içeren ürünlerle yüzümü kurutmaya çalışıyordum ama bu sadece kısa süreli işe yarıyordu. Sonra jel formda, alkol içermeyen bir temizleyiciye geçtim. Üzerine hafif bir nemlendirici ekleyince yağlanma dengelendi. Yağ tamamen bitmiyor ama kontrol altına alınıyor.

Oyla 0
Yağlı ciltte en önemli şey bence cildi yormamak. Çok fazla ürün kullanınca cilt şaşırıyor. Ben sadece sabah-akşam temizleyici, ardından su bazlı nemlendirici kullanıyorum. İlk başta nemlendiriciye karşıydım ama kullandıktan sonra parlama azaldı. Düzenli kullanım gerçekten fark ettiriyor.

Oyla 0
Deneme yanılma sonrası şunu net gördüm: Yağlı cilt için üç şey yeterli. Jel temizleyici, hafif nemlendirici ve haftada bir kil maskesi. Sabun, alkol ve sert ürünlerden uzak durmak gerekiyor. Cildi kurutmak yerine dengelemek asıl amaç olmalı. Bu bakış açısıyla ilerleyince işler toparlanıyor.

Oyla 0
Ben de nemlendirici kullanmazsam daha iyi olur sanıyordum ama tam tersi çıktı. Cildim kurudukça daha çok yağ üretiyormuş. Şu an yağsız bir nemlendirici kullanıyorum ve gün içinde yüzüm daha sakin. Bence yağlı ciltte en büyük hata nemden kaçmak.

Oyla 0
Yağlı ciltle tamamen savaşmak mümkün değil ama doğru ürünlerle yönetmek mümkün. Ben ürünleri sık sık değiştirmemeyi öğrendim. Bir ürünü en az birkaç hafta kullanmadan etkisini anlamak zor. Sabırlı olunca cilt yavaş yavaş dengeleniyor. Son olarak La Roche markalı ürünleri tercih edebilirsin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt