Yağlı Saç Derisi İçin Doğal Saç Maskesi Kullanımı Nasıl Olmalı?

Hülya Demirtaş

Kayıtlı Üye
Kızlar, artık saç derimle savaşmaktan yoruldum. Ne kadar yıkarsam yıkayayım, ertesi gün yine yağlı, sönük, hacimsiz bir görüntüyle uyanıyorum. Özellikle alnımın kenarları yapış yapış oluyor, uçlar ise tam tersi kuru ve cansız. Gerçekten dengesini kurmak imkânsız gibi.

Doğal maskelere yöneldim ama orada da kararsız kaldım. Bal ve zeytinyağı içeren maskeler saçı daha da ağırlaştırıyor. Sirke denedim, kokusu günlerce geçmedi. Şimdi internette yeşil kil ve aloe vera maskelerini görüyorum ama açıkçası cesaret edemedim. Birkaç arkadaşım “limon suyu dene” dedi ama saç rengini açar mı, zarar verir mi emin değilim.

Benim derdim aslında basit: dipler yağlı olmasın ama saçım da kurumasın. Şampuan değiştirmek bile işe yaramadı.

Sizden ricam, gerçekten yağlı saç derisinde işe yarayan doğal bir maske biliyor musunuz? Hem arındırıcı hem de saçı canlı tutan bir şey… varsa lütfen paylaşın, cidden denemeye hazırım.

Çözüm
Aloe vera jeli bence en güvenli çözüm. Doğrudan saç derisine masaj yaparak sürüyorum, 15 dakika sonra duruluyorum. Hem serinletiyor hem fazla sebumu azaltıyor. Haftada iki yeterli oluyor.
Ben yeşil kil maskesiyle sonuç aldım. Haftada bir kez saç diplerine uyguluyorum, 10 dakika bekletmek yetiyor. Yağı dengeliyor ama kurutmuyor. Ardından hafif nemlendirici bir serum kullanıyorum, ikisi birlikte mucize gibi.

Elma sirkesi ve suyu karıştırıp saç derisine uygulamak dengeyi sağlıyor. Kokusunu azaltmak için içine birkaç damla lavanta yağı ekleyebilirsin. Düzenli yapınca fark ediliyor, saç daha geç yağlanıyor.

Aloe vera jeli bence en güvenli çözüm. Doğrudan saç derisine masaj yaparak sürüyorum, 15 dakika sonra duruluyorum. Hem serinletiyor hem fazla sebumu azaltıyor. Haftada iki yeterli oluyor.

Çözüm
Yoğurt maskesi de güzel sonuç veriyor. Yağlı dipleri arındırıyor ama uçları yumuşatıyor. İçine az miktarda limon suyu ekliyorum, yağlanmayı dengelemeye yardımcı oluyor.

Şampuanını çok sık değiştirme, bazen sorun maskede değil, temizleyicide oluyor. Ben haftada bir kil maskesi, diğer günlerde adaçayı suyu ile durulama yapıyorum. Saç derisi temiz kalıyor, uçlar da kurumuyor.

Geri
Üst Alt